Hamas har de to siste dagene forsøkte å så tvil om grusomhetene de begikk lørdag 7. oktober. Mer skal ikke til før medier og andre kaster seg på og spør om de verste detaljene virkelig stemmer.

I Jerusalem Post het det at Netanyahu hadde vist bilder av forbrente og drepte babyer, og de var av en karakter som gjorde at utenriksminister Antony Blinken fikk problemer.

The Jerusalem Post can now confirm based on verified photos of the bodies that the reports of babies being burnt and decapitated in Hamas’s assault on Kfar Aza are correct. May their memory be a blessing.

The photos were shown to US Secretary of State Antony Blinken during his visit to Israel on Thursday by the Public Diplomacy Directorate in the Prime Minister’s Office. Later in the day, the photos were published by the Prime Minister’s Office on Twitter. The photos are graphic and have a content warning covering them until a button reading «show» is pressed.

Israeli soldiers stand next to the bodies of Israelis killed by Hamas militants in kibbutz Kfar Azza on Tuesday, Oct. 10, 2023. Hamas militants overran Kfar Azza on Saturday, where many Israelis were killed and taken captive. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

 

Likevel gikk NRKs Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal ut i Dagsrevyen og Dagsnytt 18 og sa at bildene og historiene ikke har latt seg verifisere. Han sier at ingen tviler på at Hamas gikk frem «usedvanlig brutalt». I neste åndedrag sier han at det ikke bare er babydrap, men også voldtekter som er omstridte.

Da har Wolasmal gått over på den andre siden. Onsdag tok IDF internasjonal presse med til kibbutzen Kfar Aza. Det var rystende reportasjer og bilder. Ingen som leste selv NTB-artikkelen og så bildene, var i tvil om at det de så, var slik at normale mennesker har problemer med å fordøye det.

 

Men nettopp denne utrolige bestialiteten hektet noen seg opp i og begynte å spekulere i at det kanskje ikke var sant. Hamas sendte ut en melding og sa at det ikke stemte. De gjorde ikke slikt!

Hamas har filmet sine egne grusomheter. Den statskanalen som begynner å trekke filmene i tvil, bør miste lisensen. Mens resten av verden sliter med å ta bestialitetene inn over seg, forsøker NRK og faktisk.no å så tvil om dem.

IDF sendte torsdag ut denne sobre meldingen:

En talsperson for den israelske hæren sier at øyenvitner og en rettsmedisiner sier de har sett halshoggede babyer etter Hamas-angrepet.

Talsperson Jonathan Concrius sier det i en oppdatering på den offisielle siden til hæren på det sosiale mediet X.

Hamas har avvist påstandene.

Opplysningene ble spredt etter at internasjonale medier ble invitert inn i kibbutzen Kfar Aza.

Concrius sier imidlertid at opplysningene han har, er at dette skjedde i kibbutzen Be’eri.

– Kunne ikke tro det.

– Jeg innrømmer at det tok oss tid å ta det inn over oss og bekrefte dette. Det var vanskelig å tro at selv Hamas kunne gjøre noe så barbarisk, sier Concrius.

– Men etter at øyenvitner kom fram, og etter at en høytstående tjenestemann i den israelske redningstjenesten Zaka kom fram og sa at han hadde sett likene til halshoggede babyer, kan det sies med relativ sikkerhet at dette skjedde i Be’eri, sier han.

Concrius sier det var en rettsmedisiner fra Zaka som kom med den opplysningen. Zaka er en israelsk redningstjeneste.

– Det lå lik overalt. Kvinner og barn som var iført håndjern og skutt. Hus som var brent ned. Det var scenene i Be’eri, sier talspersonen. (NTB)

Men Wolasmal er ikke den eneste. Faktisk.no sendte onsdag kveld ut en lang faktasjekk som konkluderte med at historien om babydrap ikke var bekreftet. I artikkelen sår faktisk.no tvil om rent faktiske hendelser. Massakren blir til påstander. Selv det at Hamas-terrorister kom til Kfar Aza lørdag, er noe som «skal ha skjedd».

Før verden har hatt tid til å ta inn over seg grusomhetene, har norsk presse gått i gang med å trekke dem i tvil. Selv ikke bestialiteter på nazi-nivå vil de godta. En merker hensikten: De tar en detalj og drar i spørsmålet om kilder, slik at utenforstående blir i tvil om hvorvidt det hele er fake. Hamas jubler.

Hvilken side er de på?

 

Hvis du ønsker balansert og kritisk journalistikk om Midtøsten, USA, innvandring, kriminalitet etc. Støtt Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.