Flere norske aviser bruker kontroversielle Al Jazeera som kilde og skriver at palestinere som forsøkte å forlate Shifa-sykehuset i Gaza, ble skutt av israelske styrker, selv om det ikke er bevis for dette. Samtidig melder New York Post at skarpskyttere fra Hamas angivelig skjøt på palestinere som forlot Nasr-sykehuset. 

Folk som forsøker å flykte fra det beleirede Shifa-sykehuset i Gaza by, blir beskutt, ifølge Leger Uten Grenser (MSF), som har helsepersonell på sykehuset, skrev NRK tidligere i dag:

– Leger Uten Grenser varsler lørdag om at folk som forlater Shifa-sykehuset i Gaza, blir beskutt. Av hvem, er ikke kjent enda. – Idet dette skrives er våre ansatte vitne til mennesker som blir beskutt når de forsøker å flykte fra Shifa-sykehuset, skriver hjelpeorganisasjonen i sosiale medier.

– Israelske styrker skal ha omringet sykehuset med stridsvogner og infanteri. Det meldte blant annet Al Jazeera fredag.

– Til Reuters nekter IDF for at de skyter mot sykehuset. De nekter også for at sykehuset er beleiret.

Det er ikke kjent ennå, skriver altså statskanalen, men det stopper ikke andre aviser i Norge fra å sitere den palestinske journalisten Mustafa Sarsour, som har snakket med Al Jazeera. Han forteller nyhetsorganisasjonen at folk som forsøkte å forlate sykehuset, ble skutt av israelske styrker.

De følgende er noen av avisene:

Adresseavisen, Vårt Land, Dagbladet, Dagsavisen, Stavanger Aftenblad:

– Våre ansatte er vitne til at folk blir skutt på mens de forsøker å flykte fra sykehuset, sier Ann Taylor, hjelpeorganisasjonens landansvarlige i de okkuperte palestinske områdene.

Den palestinske journalisten Mustafa Sarsour, som befinner seg inne på sykehuset, fortalte tidligere lørdag at han hadde blitt vitne til at folk som forsøkte å forlate sykehuset, ble skutt av israelske styrker.

– En familie forsøkte å forlate sykehusområdet, men da de kom til den ytterste porten, ble de alle sammen drept, fortalte han til Al Jazeera.

Aftenposten:

Den palestinske journalisten Mustafa Sarsour, som befinner seg inne på sykehuset, forteller til Al Jazeera at israelske droner sirkler over sykehusområdet, og at alle som beveger seg utenfor, risikerer å bli skutt.

Al Jazeera hater jøder, Israel og USA

Al Jazeera Media Network er eid av myndighetene i Qatar og er blant annet kjent for hatefullt innhold mot det jødiske folk, Israel og USA.

De gir også støtte til Det muslimske brorskapet. Den norske versjonen av Wikipedia skriver:

– Ifølge medieforsker Tine Ustad Figenschou tyder det på at selv om både Al Jazeera og Qatari-tjenestemenn understreker at nettverket er politisk uavhengig, er dette en relativ uavhengighet som eksisterer under visse betingelser.

– Nettverket blir noen ganger oppfattet som å ha et overveiende islamistisk perspektiv, med støtte til Det muslimske brorskapet, og som å ha et pro-sunnimuslimsk og anti-shia-syn når de rapporterer om regionale spørsmål. Al Jazeera har kringkastet video- og lydopptak av Osama bin Laden.

Det hindrer ikke norske medier i å bruke nyhetsorganisasjonen som kilde. Den ensidige og pro-palestinske pressen bruker Hamas som troverdige kilder, så hvorfor ikke Al Jazeera? Samtidig opplever vi at grusomme hendelser og drap i Israel stadig blir faktasjekket og kan ikke bekreftes. Faktisk.no:

– Nyheten om 40 døde babyer og barn er ikke bekreftet.

– Flere medier, blant andre VG og Dagbladet, formidlet tirsdag at rundt 40 babyer og barn var blitt funnet døde i kibbutzen Kfar Aza i Israel. Opplysningene kan ikke bekreftes, og både VG og Dagbladet har endret sine artikler.

Hamas skyter palestinske sivile

Et søk på internett viser at ingen landsomfattende medier i USA har publisert overskrifter om at folk som forlater Shifa-sykehuset, blir beskutt, bortsett fra Al Jazeera. New York Post skriver om palestinere som blir beskutt, men det gjelder et annet sykehus – Al-Nasr. Se saken under bildet.

Norske medier har altså brukt denne saken fra Al Jazeera for alt den er verdt. Om den er sann eller ikke, bryr de seg ikke om, for det er slike historier aktivistene vil formidle til det norske folk.

 

New York Post skriver at det antageligvis er snikskyttere fra Hamas som skyter mot sivile palestinere mens de forsøker å flykte fra sykehuset. Mediebyrået Storyful bekreftet at videoen ble tatt opp på al-Nasr basert på Google Maps-bilder, men kunne ikke si om terrorgruppen eller israelske styrker var ansvarlige.

Den uavhengige journalisten Alexander Higgins rapporterte på X at jihadister begynte å skyte etter at israelske styrker gikk med på å la sivile evakuere sykehuset.

Videoen dukket opp en dag etter at Det hvite hus sa at Israel hadde gått med på daglige humanitære pauser for å la sivile komme seg ut av skuddlinjen. Israel Defense Forces har sagt at mens verden ser nabolag med skoler, sykehus, speidergrupper, lekeplasser og moskéer, ser Hamas en mulighet til å utnytte situasjonen:

– While the world sees neighborhoods with schools, hospitals, scout groups, children’s playgrounds and mosques, Hamas sees an opportunity to exploit, the IDF has said.

Det er ikke bare Hamas som utnytter situasjonen. Venstrevridde medier over hele verden er med på terrorgruppens groteske spill for galleriet – den norske pressen er blant verstingene.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.