Israelsk stridsvogn i kampområdene i Gaza, mars 2024. AP Photo/Ariel Schalit

Det israelske militæret (IDF) oppjusterer antall bevæpnede palestinere som er drept i operasjonen mot Shifa-sykehuset, fra 50 til 90.

Det har i de siste dager pågått harde kamper ved og i det store Shifa-sykehuset i Gaza. Her har betydelige styrker fra Hamas omgjort det som opprinnelig var et sykehus, til å minne mer om en ren militærstilling.

Hensikten fra Hamas´side er åpenbar, man vil at verden skal reagere på at Israel angriper et «sykehus».

Kampene her har vært svært intense, med store tap for Hamas og andre palestinske militante som har befestet seg her.

Det israelske militæret (IDF) oppjusterer nå antall bevæpnede palestinere som er drept i operasjonen mot Shifa-sykehuset, fra 50 til 90.

Samtidig nedjusterer militæret antallet som ble tatt til fange, fra 180 til 160. I en uttalelse onsdag skriver IDF at de løpet av de siste dagene har «eliminert terrorister og funnet våpen på sykehusområdet».

NTB-Reuters melder om saken.

Militæret opplyser også at verken sivile, pasienter, helsepersonell eller medisinsk utstyr ble ødelagt. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold (om det nå skulle finnes noe slikt i området).

Sykehuset var før krigen det største på Gazastripen. Nå pågår det begrenset medisinsk virksomhet her, anlegget er for det det meste en base for Hamas.

IDF har opplyst at spesialstyrker støttet av infanteri og stridsvogner rykket inn i sykehuset da raidet startet mandag morgen.

Israel begrunner raidet med at etterretningsopplysninger nettopp viser at sykehuset blir brukt av militante palestinere. Dette blir oppskriftsmessig avvist fra palestinsk side.

Men det ville selvsagt vært liten grunn for Israel til å sett i verk omfattende angrep mot et rent sykehus, der det kun var pasienter og helsepersonell. De færreste vil se noen hensikt i det.

Om det bare befant seg helsepersonell/pasienter på sykehuset, ville det også vært merkelig at det nå pågår så harde kamper der.

Hvem er det i så fall som utfører disse kamphandlingene fra palestinsk hold? Sykepleiere bevæpnet med sakser? Det er spørsmål store medier og andre ukritiske medløpere for Hamas underlig nok ikke stiller.

Les også: 

Hamas’ sikkerhetssjef eliminert på Shifa

 

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.