Mens Yama Wolasmal forteller lytterne at det ikke er noe bevis for at Hamas opererer fra Shifa-sykehuset, kan IDF melde at de fant og eliminerte Hamas’ sjef for direktoratet for intern sikkerhet, Faiq Mabhuh. Sammen med ham eliminerte de 19 andre Hamas-terrorister.

Wolasmal viste til en artikkel i the Washington Post som «avslørte» at Israel bygget tunnelene under sykehuset på 1980-tallet. Det er uklart hvorfor dette faktum er et bevis på at Hamas ikke bruker det underjordiske systemet i dag. Selve avsløringen var det Ehud Barak som sto for. Det er ingen nyhet.

Men Wolasmal polemiserer mot Israels opplysninger og overprøver dem på direkten. Det er en form for journalistikk som bare en statskanal kan tillate seg. Pengene kommer allikevel.

NTB er ikke stort bedre. Byrået bruker «hevder» om IDF:

Den israelske hæren hevder å ha drept 20 militante palestinere da de stormet Shifa-sykehuset i Gaza by, blant dem en Hamas-topp.

– 20 terrorister er til nå eliminert på Shifa-sykehuset, og flere titalls mistenkte blir nå avhørt, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren.

På toppen av det hele sies det at opplysningene ikke er bekrefet, og Kruhaug viser til Hamas.

Opplysningene er ikke bekreftet verken av Hamas eller fra annet hold, og det er heller ikke bekreftet hvilken posisjon Mabhuh eventuelt har hatt i Hamas.

«Eventuelt» indikerer at Kruhaug ikke tror på eller er skeptisk til IDF. Men han vet hva Mabhuhs bror bestilte, for han ble drept av Mossad.

Mabhuhs bror Mahmoud al-Mabhuh ble drept i et attentat i Dubai i 2010, og politiet der anklaget den israelske etterretningstjenesten Mossad for å stå bak.

Da stemmer det nok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.