Det israelske forsvaret sier de har funnet en 55 meter lang tunnel under Gazastripens største sykehus Shifa.

Israel Defense Force (IDF) publiserte søndag en video av det de beskriver som en tunnel gravd ut av væpnede palestinere under Shifa-sykehuset.

Tunnelen er 10 meter dyp og strekker seg 55 meter fram til en eksplosjonssikret dør, ifølge IDF.

– Denne typen dør brukes av terroristorganisasjonen Hamas for å hindre israelske styrker i å ta seg inn i kommandosentre og de underjordiske anleggene som tilhører Hamas, skriver IDF på X.

Shifa-sykehuset har vært omringet over en uke. Onsdag gikk israelske soldater inn i det store sykehuskomplekset hvor det befant seg pasienter, helsepersonell og tusenvis av palestinere som ikke hadde fulgt Israels råd om å reise sørover av hensyn til sin egen sikkerhet.

Israel har lenge hevdet at Hamas har kommandosentral i eller under sykehuset, og det har også vært mistanke om at gislene som ble kidnappet 7. oktober skal befinne seg i tunnelene. Samtidig anklager IDF Hamas for bevisst å bruke pasienter som menneskelige skjold.

IDF skal ha fått bistand fra israelsk sikkerhetstjeneste Shin Bet for å finne åpningen til tunnelsystemet, ifølge Times of Israel.

Kjøp billetter til lesermøtet her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.