De første israelske Hamas-gislene er blitt overført fra Gaza til Egypt av Røde Kors og deretter videre til Israel. Der de blir undersøkt av helsepersonell.

Dette bekrefter statsminister Benjamin Netanyahus kontor til  CNN. Ifølge Times of Israel er de 13 frigitte gislene nå i hendene på israelske autoriteter. Fire barn og fem eldre kvinner skal være blant gislene som er frigitte.

I tillegg skal ti thailendere og en filippiner som også er blitt holdt som gisler på Gaza blitt sluppet fri. Dermed er antallet frigitte gisler 24.

Israel Defense Forces bekrefter at gislene er hjemme, og lover at IDF ikke vil gi seg før samtlige gisler er hjemme.

IDF opplyser om at de frigitte gislene blir undersøkt av helsepersonell inne i Israel, før de skal gjenforenes med sine familier.

Eldre kvinner skulle sendes til et annet sykehus enn små barn, og alle de frigitte gislene ventes å forbli under medisinsk tilsyn i minst to dager.

Israelske soldater har fått en egen veileder for å beskrive hvordan de skal behandle gisler som er barn. De skal blant annet ikke svare på spørsmål om hvor mor og far befinner seg, selv om de vet det. (NTB-Reuters-AFP)

Samtidig bekrefter Utenriksdepartementet i Qatar at 39 palestinere er sluppet fri fra israelske fengsler.

Al Jazeera skriver at hundrevis hadde samlet seg utenfor Ofer-fengselet i Nord-Israel i påvente av løslatelsen av palestinerne.

Totalt innebærer avtalen mellom Israel og terrororganisasjonen Hamas at 150 palestinere skal løslates fra israelske fengsler og sendes tilbake til blant annet Gaza. 50 av disse skal være tilknyttet Hamas.

Kjøp billetter til lesermøtet her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.