Det frigitte israelske gisselet Noa Argamani (26) ble holdt fanget i hjemmet til en Al Jazeera-kameramann i Gaza.

Hun ble frigitt omtrent åtte måneder etter at hun ble bortført under den Hamas-ledede massakren i Israel den 7. oktober.

Selv om vestlige myndigheter til stadighet klager over sivile tap på Gazastripen, etter informasjon fra terrorgruppen Hamas som de stoler blindt på, kommer det stadig flere avsløringer om hvordan både sivile og journalister bidro i det grufulle terrorangrepet mot Israel.

Noa Argamani, som ble reddet i en dristig israelsk operasjon på lørdag, skal ha blitt holdt fanget i hjemmet til en kameramann fra Al Jazeera i Gaza, ifølge en eksklusiv rapport fra Israel Hayom.

Kameramannen/gisseltageren skal ha blitt drept sammen med flere familiemedlemmer da han forsøkte å forhindre redningen av sitt gissel.

Biden-regimet maser videre om forhandlinger og våpen­hvile etter at IDF reddet fire gisler

Abdallah Aljamal var kameramann for Al Jazeera og var også skribent og redaktør for Palestinian Chronicle. Vestlige medier har gjentatte ganger klaget over journalister som har mistet livet i krigen. Men hvis journalister deltar i grusomheter og endog har israelske gisler i sitt hjem, så er de åpenbart en part i krigen, og dermed helt legitime mål for Israel Defense Forces (IDF).

Midt i den eskalerende spenningen med Qatar på grunn av Gaza-krigen stemte statsminister Benjamin Netanyahus regjering enstemmig for å stenge den qatarske TV-kanalen Al-Jazeeras virksomhet i Israel.

Dette skjedde etter at Israels parlament nylig vedtok en lov som tillater midlertidig stenging av utenlandske TV-kanaler som anses som en trussel mot nasjonal sikkerhet under den pågående krigen mot Hamas.

Qatar, som finansierer Hamas og beskytter terroristenes ledere som nyter sinnssyke luksusliv finansiert av blant annet raus milliardstøtte fra norske myndigheter, har blitt beskyldt av Israel for å ha oppildnet konflikten gjennom Al-Jazeeras dekning, som Israel anser som sympatisk til Hamas.

Al-Jazeera benekter enhver partiskhet og har lovet å opprettholde sin rapportering fra regionen. Regjeringen til Israel tror ikke på dem, og denne troen blir neppe forsterket etter denne nyheten.

Argamani ble en av de mest kjente gislene, etter at Hamas-terroristene (i sivile klær) la ut en video som viste kidnappingen av henne og kjæresten.

Argamanis kjæreste Avinatan Or er fortsatt i fangenskap.

Korreksjon:

Det har nå blitt kjent at journalisten ikke hadde Noa Argamani som gissel, men de tre andre som ble reddet. Dette melder IDF.

Etter at IDF og ISA [Israel Security Agency] har undersøkt rapportene om saken, kan det bekreftes at Abdallah Aljamal var en agent i terrororganisasjonen Hamas, som holdt gislene Almog Meir Jan, Andrey Kozlov og Shlomi Ziv fanget i familiehjemmet sitt i Nuseirat.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.