Fire av gislene som ble tatt 7. oktober i fjor, er reddet ut fra Gaza i live, melder Israel Defense Forces (IDF).

Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov og Shlomi Ziv har sittet som gisler i åtte måneder. Alle fire skal ha blitt fanget under terrorangrepet mot Nova-festivalen, skriver Times of Israel.

Gislene er reddet samtidig som IDF gjennomfører angrep mot Nuseirat, sentralt på Gaza-stripen.

Dette er den største redningsoperasjonen IDF har gjennomført for gislene siden krigen brøt ut 7. oktober.

Spesialstyrker gjennomførte koordinerte angrep mot to Hamas-områder i Nuseirat, i det sentrale Gaza. På det ene stedet ble Argamani reddet, mens Meir Jan, Kozlov og Ziv befant seg på det andre stedet.

De frigjorte gislene er alle i god forfatning, ifølge de første medisinske vurderingene. De ble fraktet til Tel Hashomer sykehus for videre undersøkelser.

Under operasjonen ble det gjennomført kraftige luftangrep i området mot Hamas’ tilholdssteder og til støtte for bakkestyrkene. Hamas’ helsemyndigheter rapporterte om et «stort antall» drepte og sårede.

På Twitter kan man se Noa Argamani gjenforenes med sin far på vei til sykehuset for undersøkelser.

Befrielsen av de fire gislene styrker statsminister Benjamin Netanyahus posisjon. Krigsminister Benny Gantz avlyste sin kveldstale i dag, etter at nyheten ble kjent. Det var ventet at han under talen ville erklære at han trekker sitt parti Nasjonal enhet ut av regjeringskoalisjonen.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.