I en propagandavideo publisert søndag ber Hamas oss om å gjette hva som vil skje med Noa Argamani, Yossi Sharabi og Itay Svirksi. I dag kjenner vi skjebnen til to av dem. Imens forbereder Israel seg på at flere av gislene kan være gravide etter å ha blitt brutalt voldtatt av terroristene.

Videoen av Noa Argamani (26) gikk verden rundt da hun ble kidnappet fra musikkfestivalen Supernova den 7. oktober.

Søndag dukket hun opp i en syk propagandavideo fra Hamas, som spør om hva som bør skje med de tre gislene som er avbildet: Noa, Yossi Sharabi og Itay Svirksi.

Terrorgruppen gir deretter tre alternativer skrevet på arabisk, hebraisk og engelsk: alle tre blir drept; noen blir drept, noen blir såret; eller alle tre er fremdeles i live.

Hamas avslutter videoen med at gislenes skjebne blir avslørt i kveld.


I går ble nok en video publisert av terrorgruppen, der Noa avslører at to medfanger er drept.

NRK vier hele tre setninger til den oppsiktsvekkende hendelsen:

Hamas har publisert ein video som skal vise to døde israelske gissel, melder Reuters.

Videoen skal vise gislane Yossi Sharabi og Itay Svirksi. Søndag sende Hamas ein video der dei to trygla om å bli sett fri.

Det var også eit tredje gissel, som var i live, til stades i videoen.

Hamas hevdar at gislane blei drepne i skotveksling med israelske soldatar. Israel avviser dette, ifølge Reuters.

Det tredje gisselet er altså Noa, men statskanalen kan ikke si hennes navn og heller ikke skrive om Hamas’ syke gjettelek om skjebnen til israelske gisler.

New York Post skriver at Noa Argamani avslører at Yossi Sharabi og Itai Svirsky hadde blitt drept i fangenskap. En lengre versjon av videoen sirkulerer på sosiale medier og inkluderer grufulle bilder som antas å være de blodige likene til Sharabi og Svirsky som ble lagt i likposer.

Bildene av mennenes lik er ikke offisielt verifisert.

Argamani sa i det siste opptaket at hun ble holdt fanget i en bygning med Al Qassam-soldater og de to mannlige gislene.

Som i tidligere propagandavideoer med gisler under tvang, fordømte Argamani Israels angrep på Gaza og la all skyld på IDF:

– De døde på grunn av våre egne IDF-luftangrep, sa hun. – Stopp denne galskapen og få oss hjem til familiene våre mens vi fortsatt er i live.

– They died because of our own IDF airstrikes, she said. – Stop this madness and bring us home to our families. While we are still alive, bring us home.

IDF-talsmann Daniel Hagari avviste mandag at et israelsk luftangrep drepte de to mennene, og karakteriserte propagandavideoen som en Hamas-løgn.

Det israelske forsvaret anklaget Hamas for nok en gang å ha utført psykologiske overgrep med utgivelsen av propagandavideoene:

– The Israeli Ministry of Defense accused Hamas of once again carrying out “psychological abuse” with the release of the propaganda videos.

De nye propagandavideoene kom bare timer etter at Hamas hevdet å ha mistet kontakten med mange av gislene etter israelske angrep i Gaza, og antydet at de kan ha blitt drept.

Yossi Sharabi ble kidnappet sammen med sin ​13 år gamle sønn Oren og broren Eli da hjemmene deres i Kibbutz Be’eri ble angrepet av Hamas den​ 7. oktober.​ Oren ble løslatt i en tidligere utveksling, mens Eli fortsatt er i fangenskap.

Elis kone og to tenåringsdøtre ble bekreftet drept i kibbutzen, sammen med hunden deres, etter at huset deres ble satt i brann.

Ifølge en Twitter-bruker ble Lianne Sharabi og hennes to barn, Noiya og Yahel, myrdet så brutalt at de bare kunne identifiseres ved hjelp av tannlegejournaler og DNA-analyse.

Kilde: The Times of Israel.

Itai Svirsky fra Tel Aviv var også i Be’eri og besøkte foreldrene sine da han ble kidnappet av Hamas. Morens og farens lik ble funnet noen dager senere.

I dag rapporteres det også at spesialister og medisinske sentre over hele Israel holder interne diskusjoner og er forberedt på at kvinnelige gisler kan være gravide etter å ha blitt voldtatt av Hamas-terrorister.

Når graviditeten er et resultat av en brutal voldtekt av en terrorist som tidligere har myrdet hennes slektninger, er det følelsesmessige etterspillet ufattelig, og etterlater varige psykologiske arr, skriver The Jerusalem Post.

Men det kommer vi ikke til å få høre om i NRK.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.