Israel Defense Forces (IDF) bekreftet mandag kveld at ytterligere fire av gislene Hamas tok 7. oktober ifjor, er drept.

Basert på efterretning

Kunngjøringen er basert på efterretning og bekreftet av det israelske helsedepartement i samarbeid med departementet for religiøse tjenester og Israels sjefsrabbiner, skriver Jerusalem Post.

Navnene på de fire er Haim Perry (80), Yoram Metzger (80), Amiram Cooper (84) og Nadav Popplewell (51).

Ifølge IDF ble de ikke drept den 7. oktober, men mens de satt i fangenskap i Gaza.

Hamas har tidligere lagt ut en video om gislene, men IDF har ikke villet erklære dem drept før de satt med en uavhengig bekreftelse.

Familie, barn, barnebarn

Popplewells mor, Hannah Perry, ble løslatt 24. november, mens broren Roee ble drept 7. oktober.

Metzger efterlater seg kone, tre barn og syv barnebarn.

Cooper efterlater seg kone, tre barn og ni barnebarn. Hans kone ble holdt fanget i Gaza i 17 dager før hun ble løslatt 23. oktober.

Perry var gift, hadde fem barn, 13 barnebarn, han hjalp syke mennesker fra Gaza med å få medisinsk hjelp i Israel, var fredsaktivist og kunstner.

Smerten bør ryste alle

Hostages & Missing Families Forum sier om drapene:

– Smerten som følger med denne nyheten bør ryste alle israelske borgere og lede til dyp sjelegranskning. Chaim, Yoram, Amiram og Nadav ble kidnappet, noen av dem sammen med andre gisler som er kommet tilbake – og de skulle alle ha kommet levende tilbake til sine familier og sitt land!

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.