Biden-regimet oppfordrer Israel og terroristene i Hamas til å gå inn i forhandlinger og samtaler om våpenhvile etter at Israels forsvarsstyrker (IDF) har reddet fire gisler.

Det hvite hus’ nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan kom med en uttalelse i forbindelse med nyheten om at IDF, Israel Security Agency (ISA) og israelsk politi hadde gjennomført en felles operasjon og reddet fire gisler som ble tatt av Hamas 7. oktober 2023, fra Nova-festivalen, skriver Breitbart News.

Sullivan bemerket at USAs regjering «støtter alle anstrengelser for å sikre løslatelsen» av de gjenværende gislene som holdes av Hamas, og fortsatte med å oppmuntre til anstrengelser som å føre «pågående forhandlinger» og pekte på en «gisselløslatelses- og våpenhvileavtale» som han sa «har USAs fulle støtte».

– USA støtter alle anstrengelser for å sikre løslatelsen av gislene som fortsatt holdes av Hamas, inkludert amerikanske statsborgere, sa Sullivan.

– Dette inkluderer gjennom pågående forhandlinger eller på andre måter. Avtalen om gisselfrigivelse og våpenhvile som nå ligger på bordet, vil sikre frigivelsen av alle de gjenværende gislene sammen med sikkerhetsgarantier for Israel og hjelp til de uskyldige sivile i Gaza.

Selv om noen av Hamas’ gisler er løslatt, og likene av andre er funnet, har terroristene fortsatt rundt 130 gisler, hvorav 40 antas å være døde og minst 60 antas å være i live.

Biden har kommet med en plan som selv utenriksdepartementets talsmann Matthew Miller innrømmet overfor reportere var «praktisk talt identisk» med Hamas’ egne foreslåtte planer. Planens tre punkter kan oppsummeres slik:

  • En seks ukers våpenhvile der noen gisler skulle løslates, deriblant de fem amerikanske gislene. Israel skulle løslate et visst antall palestinske fanger. Sivile palestinere skulle kunne vende tilbake til hjemmene sine over hele Gaza, og humanitær hjelp skulle strømme inn i området for å bli delt ut til de sivile.
  • Forhandlinger om en permanent våpenhvile skulle innledes, og den midlertidige våpenhvilen skulle fortsette også etter fristen på seks uker, så lenge samtalene pågikk. Alle gjenværende gisler ville bli løslatt dersom forhandlingene førte frem.
  • Et program for omfattende gjenoppbygging av Gaza skulle iverksettes, og levningene etter de døde gislene skulle returneres.

Israel har de siste ukene gjennomført operasjoner i den østlige delen av Rafah, Hamas’ siste høyborg. Israelske tjenestemenn har uttalt at det er viktig å gå inn i Rafah for å bekjempe Hamas-terrorister og redde de gjenværende gislene. Her har IDF oppdaget en rekke tunneler som gjør det mulig å smugle inn våpen fra Egypt.

Angrepene mot Rafah fordømmes av en hel haug av vestlige politikere, med vår utenriksminister Espen Barth Eide i spissen.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.