En israelsk kvinnelig soldat som var tatt som gissel av Hamas, er sluppet fri på Gazastripen, opplyser Israel Defense Forces (IDF).

I en uttalelse mandag kveld opplyser IDF at soldaten, som navngis som Ori Megidish, ble frigitt under en israelsk bakkeoperasjon søndag kveld.

Soldaten var blant de mange som ble tatt som gissel under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober. (NTB-Reuters-AFP)

Dette skjer mens IDF angriper Gaza fra to fronter. De har også blokkert veien til såkalt sikre områder i sør, noe NTB fokuserer mye på.

Megidish skal «etter forholdene» være i god form, ifølge IDF.

En video som sirkulerer i sosiale medier viser en israelsk stridsvogn og en bulldoser sentralt på Gazastripen som blokkerer hovedveien. Det er den samme veien som IDF har oppfordret sivile palestinere til å bruke for å komme seg sørover på Gazastripen. Opplysningen er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Men om veien blir sperret, vil hundretusenvis av palestinere som er igjen nord på Gazastripen, ikke lenger kunne rømme.

NTB nevner ikke at sivilbefolkningen i Gaza kunne reist for mnst to uker siden. Noen velger å bli i Gaza by, andre blir trolig presset til å bli av terrorgruppen Hamas, som bruker sivile mennesker som skjold for å vinne sympati. Det verste er at denne grusomme strategien virker, hver eneste gang.

Hamas sier kampene foregår nær grensen mellom Gaza og Israel. Netanyahu sier dog at Israel gjør «systematiske framskritt» i sin militære operasjon mot Hamas i Gaza.

Den israelske soldaten hadde fortsatt vært i hendene på Hamas, hvis Israel lot seg presse av Vestens mas om våpenhvile. Israels statsminister Netanyahu sier en våpenhvile er uaktuelt.

– Oppfordringer om våpenhvile er en oppfordring til Israel om å overgi seg til Hamas, om å overgi seg til terrorisme, om å overgi seg til barbarisme. Det vil ikke skje, sier han på en pressekonferanse mandag kveld.

– Bibelen sier det er en tid for fred og en tid for krig. Dette er en tid for krig, legger han til.

Netanyahu understreker hvor viktig det er å skille mellom sivile som drepes med vilje i kaldt blo, og sivile som dør i krig uten at det var hensikten

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.