NTB

I forkant av et møte med sin israelske motpart Yoav Gallant, sa USAs forsvarssjef Lloyd Austin at det sivile dødstallet på Gaza er for høyt.

Austin sa videre at han ønsket å diskutere alternativer til en lenge varslet israelsk bakkeoffensiv i byen Rafah sør på Gazastripen.

Gallant sa på sin side at han ville snakke om «utviklingen i Gaza og hvordan vi kan nå våre mål om å ødelegge Hamas og få tilbake de israelske gislene».

Gallant har de siste dagene møtt flere høytstående amerikanske tjenestemenn, til tross for at israelske myndigheter mandag avlyste et annet planlagt møte med amerikanske myndigheter.

Avlysningen kom etter at USA mandag unnlot å legge ned veto mot en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om umiddelbar våpenhvile på Gazastripen. Resolusjonen ber også om umiddelbar løslatelse av alle gisler.

USA har støttet Israel både militært og diplomatisk, men har den siste tiden uttrykt frustrasjon overfor Israels statsminister Benjamin Netanyahu etter hvert som de sivile dødstallene på Gaza stiger og den humanitære situasjonen forverres.

Så langt er over 32.400 palestinere drept i israelske angrep på Gazastripen siden krigen startet etter Hamas-angrepet som drepte minst 1160 mennesker sør i Israel. Flere gisler ble også tatt og brakt til Gazastripen.

Israel anslår at 130 fortsatt blir holdt av Hamas, blant dem 33 som er antatt døde; åtte soldater og 25 sivile.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.