NTB

USA har utarbeidet et utkast til en FN-resolusjon som tar til orde for umiddelbar våpenhvile mellom Israel og Hamas.

Det opplyser USAs utenriksminister Antony Blinken.

– Vi har levert inn en resolusjon som nå ligger hos FNs sikkerhetsråd og som tar til orde for umiddelbar våpenhvile knyttet til løslatelse av gisler, og vi håper veldig at medlemslandene støtter den, sier Blinken til den saudiarabiske nyhetskanalen Al Hadath.

Blinken er på reise i Midtøsten, der han onsdag besøkte Saudi-Arabia. Torsdag går turen til Egypt, før han fredag ankommer Israel.

Tidligere har USA flere ganger lagt ned veto i Sikkerhetsrådet mot forslag om å kreve umiddelbar våpenhvile i Gaza. Men de siste ukene har USA økt presset på sin nære allierte Israel.

Nyhetsbyrået AFP har sett det amerikanske forslaget, og det tar til orde for løslatelse av de israelske gislene på Gazastripen, samt en umiddelbar og varig våpenhvile for å beskytte sivile på begge sider av konflikten.

Våpenhvilen skal gjøre det mulig å frakte inn humanitær hjelp. Etter mange måneder med israelske angrep er mye av bygningsmassen på Gazastripen ødelagt, og Israels blokade har ført til stor matmangel.

Ifølge FN er det katastrofal matusikkerhet i Gaza og akutt fare for hungersnød.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.