Israel Defense Force sier de har brutt gjennom frontlinjene til Hamas nord i Gaza. Nattens kamper skal ha vært svært intense. Israelske tropper kjempet på bakken med luftstøtte.

Angrepene mot terrorgruppen fortsetter med full styrke. En talsmann for Israel Defense Forces (IDF) sier at hans styrker nå «sto ved porten til Gaza by» og at de har drept dusinvis av Hamas-terrorister, skriver The Times.

Hamas‘ militære fløy, Ezzedine al-Qassam-brigaden, sier det særlig i den nordvestlige delen av Gazastripen har vært harde sammenstøt. Hamas har angrepet israelske enheter med panservernraketter, heter det.

Det israelske forsvaret IDF opplyser at flere enheter har utkjempet langvarige kamper på bakken og at de israelske soldatene fikk luftstøtte. (NTB-Ritzau)

Eksplosjoner og artilleri kan høres i de tettbygde områdene, også i nærheten av al-Quds-sykehuset, hvor tusenvis har søkt beskyttelse, ifølge palestinsk Røde Halvmåne.

IDF har blitt møtt med bakholdsangrep fra Hamas’ side. Israelske styrker angriper terrorister i tunnelene. 16 israelske soldater skal ha blitt drept siden IDF gikk inn i Gaza, mange andre skal være livstruende såret.

FN er bekymret for de store sivile tapene, og har uttalt at Israel kan stå bak krigsforbrytelser. USAs president Joe Biden har bedt om en «pause» i Israels militære kampanje, i et forsøk på å frigi de 242 gislene. Men Hamas er lite villige til å slippe gislene løs, og så langt er det vel bare fem som har blitt frigitt av terroristene.

Netanyahu og IDF virker dog ikke å ha noen plan om å stanse angrepene før Hamas er fullstendig ødelagt. MEMRI TV har lagt ut en video hvor en av Hamas-toppene, Ghazi Hamad, viser hvorfor Hamas må ødelegges (opptaket er fra et intervju på libanesisk TV).

I tillegg har IDF lagt ut en video som viser generalmajor Yaron Finkelman, som kommanderer den sørlige kommandoen til IDF, holde en tale til sine tropper. Han er også helt klar og tydelig på at Hamas skal elimineres.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.