IDF har opplevd det høyeste antallet døde på ett døgn siden krigen mot Hamas startet. 24 soldater er drept, flest når to bygninger på Gaza kollapset etter et angrep.

– En gruppe militante palestinere overrasket styrken med RPG-ild. Den første traff en av bygningene der det var plassert eksplosiver. Treffet utløste tilsynelatende eksplosjonen som førte til at bygningen og nabobygget kollapset, sier talsmann Daniel Hagari det israelske forsvaret (IDF) tirsdag. (NTB-Reuters)

Ifølge IDF skjedde dette i østkanten av Khan Younis, hvor det har vært harde kamper den siste tide. Styrkene var i området for å utplassere sprengstoff for å fjerne strukturer som de palestinske terroristene kunne bruke, som utgjorde en trussel både for soldatene og sivile i Israel, melder IDF på Twitter/X.

21 israelske soldater bre drept da de to bygningene kollapset. Samme dag skal tre israelske soldater ha mistet livet i en separat hendelse samme dag, skriver Wall Street Journal.

WSJ sier at enkelte antyder at IDF er i ferd med å opprette en buffersone rundt Khan Younis, noe Biden-regimet motsetter seg, siden de anser dette som en omplassering av sivilbefolkningen i Gaza.

Neither Israel’s government nor its military have officially outlined detailed plans for a buffer zone between Israel and Gaza but some officials have said the military will need to create one to prevent infiltrations into Israel.

That prospect could upset the Biden administration, which has consistently opposed any reduction of Gazan territory, military occupation of Gaza or permanent displacement of the territory’s people.

Representanter for myndighetene i USA anser dette som starten på annektering av Gazastripen, noe de mener bryter mot internasjonal lov.

IDF hevder at de allerede har omringet Khan Younis.

Jacop Nagel er en tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver for Israel. Han er en av de som mener Israel er nødt til å lage en stripe med ubebodd land som forhindrer at grusomhetene Israel opplevde 7. oktober kan gjentas.

– Det skal være like rent som Sahara-ørkenen.

Israel har tilbudt to måneders våpenhvile mot at terrorgruppa Hamas frigjør alle gislene, men Hamas har ikke sagt seg villige til dette foreløpig.

Israel skal ha foreslått våpenhvile i bytte mot løslatelse av gisler

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.