Israelsk soldat i Khan Younis i Gaza, 27. januar 2024. Foto: AP Photo/Sam McNeil

En firedel av Hamas’ krigere er drept, og en firedel er blitt såret, ifølge Israels forsvarsminister Yoav Gallant. Han tror krigen fortsatt vil vare lenge.

Krigen mot Hamas-terroristene i Gaza har pågått siden oktober, og tallet på døde og sårede øker hver dag.

Israels erklærte mål har siden starten vært å utslette Hamas som terrorgruppe og kamporganisasjon.

Ifølge den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant er man kommet et stykke på vei dit, men det gjenstår fortsatt mye. Han opplyser at krigen så langt har ført til at en firedel av Hamas’ krigere er drept, og en firedel er blitt såret.

Dermed gjenstår altså halvparten av styrken.

Men i dette bildet må det også tas med at den gjenværende delen av Hamas-styrkene nå er vesentlig dårligere utrustet for den fortsatte krigen, tapene og forbruket av materiell har vært stort. Etterforsyningene for Hamas er minimale eller ikke-eksisterende i nåværende krigsbilde.

NTB-Reuters melder om saken.

– Det vil fortsatt være terrorister, og vi vil kjempe i områder med høy terrorfare. Det vil ta måneder, ikke dager, sier Gallant i en uttalelse fra kontoret hans mandag kveld.

Forsvarsministeren mener samtidig at «Hamas’ timeglass har snudd i deres disfavør».

– De har ikke forsyninger, de har ikke ammunisjon, og de har ikke forsterkninger, påpeker han.

Samme kveld sier en talsperson for det israelske militæret (IDF) at over 2000 militante palestinere er blitt drept i byen Khan Younis sør på Gazastripen.

Det pågikk mandag harde kamper mellom israelske styrker og Hamas-soldater nær Amal-sykehuset i Khan Younis, den største byen sør på Gazastripen.

Man regner med at krigen vil vedvare, så lenge Hamas ikke viser tegn til å overgi seg, og Israel ikke har nådd sine mål.

Det ser ut til å spille liten rolle hva demonstranter og aktivister i vest måtte skrive på sine plakater og rope ut av slagord i den forbindelse. Heller ikke norske artisters engasjement forventes å ha den helt store innvirkningen, se artikkel under.

Les også:

Artist-opprop mot Israels deltakelse i Eurovision: Tause om Hamas

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.