Israelsk Merkava stridsvogn i Gaza. AP Photo/Ariel Schalit

Den israelske regjeringen sier at over 12.000 militante er drept, og at Hamas’ bevæpnede styrker er halvert.

Målet med Israels krigføring i Gaza er oppgitt å være en total nedkjemping av den islamistiske terrorgruppen Hamas.

Man vil fjerne denne gruppens muligheter til å utføre nye angrep mot Israel, av den typen grusomme handlinger man så den 7. oktober.

Her ble godt over 1100 personer drept på israelsk side, de fleste av dem sivile.

I tillegg ble flere hundre tatt med som gisler av Hamas. Mange av gislene er siden drept, noen er sluppet fri eller blitt befridd, mens skjebnen til et stort antall fortsatt er uviss.

Fra israelsk side opplyses det nå at man er i ferd med å nærme seg målet om å knuse Hamas. Terrorgruppen skal være påført svært betydelige tap, både av personer, militært utstyr og diverse krigsrettet infrastruktur (som tunneler, bunkere, lagre osv.).

NTB-Reuters melder om saken.

– Vi snakker om tre firedeler av Hamas’ bataljoner som har blitt knust, med over 12.000 drepte terrorister, sier talsperson Eylon Levy på vegne av den israelske regjeringen.

Han fortsetter, og forklarer hva dette innebærer for Hamas fortsatt stridsevne:

– Når du tar med i beregningen antallet terrorister som er blitt såret eller drept, er mer enn halvparten av Hamas’ kampstyrke satt ut av spill, fortsetter han.

Israel har møtt sterkt kritikk for krigen de fører, men har sagt at de vil fortsette til målet er nådd. Landet har rett og slett fått nok av å leve side om side med en terrororganisasjon som bruker det meste av sine ressurser på å planlegge og utføre drapsaksjoner mot israelske borgere.

Kampene fortsetter nå i og omkring byen Khan Younis sør i landet, men det finnes også gjenværende og kjempende lommer av Hamas-terrorister andre steder på Gaza. De færreste tror krigen vil være over med det første.

Les også: 

Israel med fremgang i Gaza: Harde kamper i sør

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.