Utbombede bygninger i Gaza. Foto: AP Photo/Hatem Ali

De 13 gislene som skal frigis av Hamas i dag, ventes å bli overlevert israelske myndigheter via Egypt klokken 16 i ettermiddag lokal tid, melder avisen Haaretz.

I Israel har det vært store forventninger til at et antall gisler skal bli frigitt av terrorgruppen Hamas, som en del av våpenhvileavtalen som er inngått.

En del er trolig skuffet når det viser seg at det kun er snakk om 13 personer, i hvert fall i første omgang. Det vil si at det er godt over 200 gisler igjen i fangenskap hos Hamas, forutsatt at de som ble tatt til fange 7. oktober, fortsatt er i live.

NTB melder om saken.

Gislene skal mest sannsynlig overleveres til Israel gjennom grenseovergangen Rafah, mellom Gazastripen og Egypt, skriver avisen. Klokken 16 israelsk tid tilsvarer klokken 15 norsk tid.

Ifølge avtalen mellom Israel og Hamas skal sistnevnte samle gislene der de har gjemt dem og overlevere dem til Røde Kors, som vil følge dem til den egyptiske grensen.

Etter å ha krysset grensen, vil israelske soldater ta imot gislene på egyptisk side.

Deretter skal de gjennomgå helseundersøkelser av israelsk helsepersonell, og få muligheten til å ringe familiene sine.

Det råder nå en våpenhviletilstand på Gaza, og mange palestinere som har rømt sørover fra sine hjem nord på Gaza, skal være på vei hjem.

Men de vil om kort tid risikere å havne i skuddlinjen igjen, når våpenhvilen tar slutt. For israelske myndigheter har sagt at de vil fortsette denne krigen helt til Hamas er fullstendig nedkjempet, noe terrorgruppen enn å ikke er. Se artikkel under.

Les også: 

Netanyahu: Krigen mot Hamas vil fortsette

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.