Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Abir Sultan/Pool Photo via AP

Israel vil ikke gå med på noen våpenhvile med Hamas før de over 240 gislene de har tatt til Gaza blir sluppet fri, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Israel er nå utsatt for et press fra alle kanter om å stanse sin militære aksjon mot Hamas-kontrollerte områder.

Men for israelerne er dette ikke bare et angrep mot terror-gruppen Hamas, det er også en operasjon for å befri godt over 200 gisler. Den ønsker man ikke avblåse med det første.

Dette bekreftes nå av den israelske statsministeren:

– Israel nekter å inngå en midlertidig våpenhvile som ikke inkluderer frigjøringen av gislene, sier statsminister Benjamin Netanyahu i en tv-uttalelse fredag.

NTB-Reuters melder om saken.

Minst 240 soldater og sivile holdes som gisler av Hamas på Gaza-stripen etter angrepet mot Israel 7. oktober. Fem gisler er satt fri, mens 40 andre er savnet, ifølge israelske myndigheter.

Det er ukjent hvor gislene befinner seg, men det antas at det omfattende tunnelsystemet Hamas har bygget under Gaza, kan være et sted der de holdes fanget. De frigitte gislene har fortalt om opphold under jorden.

Dette tunnelsystemet har Hamas gjennom mange år bygget blant annet for å skjule våpenlagre og soldater.

Mange har påpekt at dette tunnelnettverket, som det har kostet store summer å bygge, har Hamas i stor grad finansiert med penger som palestinerne har fått i støtte utenfra, blant annet fra Vesten, og som har vært ment brukt til helt andre formål enn å utvikle terrorgruppens militære kapasitet.

Netanyahu advarer også Hizbollah i Libanon mot å angripe Israel, etter flere sammenstøt de siste ukene.

Både fra Iran og Irans håndlangere i terrorgruppen Hizbollah har det de siste par uker gjentatte ganger vært truet med aksjoner mot Israel. Men så langt har det blitt med truslene.

Netanyahu råder dem til å holde fingrene fra fatet, og ikke blande seg inn mer enn de allerede har gjort ved å støtte Hamas:

– Til våre fiender i nord sier jeg: Ikke test oss, for da vil dere betale en dyr pris!

Les også: 

Netanyahu i tv-tale: – Gaza-krigen vil bli langvarig og vanskelig

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.