Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Abir Sultan/Pool Photo via AP

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier krigen mot Hamas vil fortsette selv om det en midlertidig våpenhvile og frigivelse av gisler.

Det ser ut til å kunne gå mot en midlertidig våpenhvile mellom israelske styrker og terrorgruppen Hamas, etter at en rekke land har rettet press mot Israel for å få i stand dette.

Men Israels statsminister forsikrer om at dette ikke innebærer noen varig fredning av terroristene. Aksjonen mot dem vil fortsette, etter at den midlertidige våpenhvilen er over, sier han.

– Krigen fortsetter, og den vil fortsette fram til vi har oppnådd alle våre mål, sa Netanyahu idet han gikk inn til et møte med regjeringen tirsdag kveld.

Under møtet sa statsministeren til sine ministre at å godkjenne avtalen «er en vanskelig beslutning, men en riktig beslutning».

NTB-Reuters-AP melder om saken.

Det ventes at regjeringen vil stemme for avtalen med Hamas om midlertidig våpenhvile og frigivelse av 50 av gislene som holdes på Gazastripen.

Avtalen er meklet fram blant annet med hjelp av USA og Qatar.

Ifølge Netanyahu vil de 50 kvinnene og barna bli satt fri i puljer. Han opplyser også at Røde Kors som en del av avtalen skal få tilgang til å besøke de gjenværende gislene.

Situasjonen for israelerne i Hamas-fangenskap er blitt et stort tema innenrikspolitisk i Israel, med betydelig press fra de pårørende.

Avtalen innebærer også at et betydelig antall palestinske fanger skal løslates fra israelske fengsler, ifølge ikke navngitte kilder. Det er ikke oppgitt hvor mange, men basert på tidligere fangeutvekslinger, vil det trolig være et tall flere ganger høyere enn de Hamas frigir.

En vesentlig forskjell her er at  de israelere som slippes fri, er kvinner o barn.  De palestinere som vil slippes fri i bytte, er gjerne dømte terrorister og mo0rdere.

Krigshandlingene på deler av Gazastripen ventes å bli stanset i flere dager som følge av denne våpenhvilen.

Men tidligere våpenhvileavtaler er som regel blitt brutt av palestinerne etter svært kort tid.

Det er lite realistisk å inngå noen varig fredsavtale med terrorister og aggressive despoter.

Les også:    

Hamas’ politiske leder: Vi nærmer oss avtale om våpenhvile

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.