NTB

Minst 32 av de 136 gjenværende gislene på Gazastripen er døde, ifølge en intern rapport fra det israelske militæret, melder New York Times.

Den amerikanske avisen
har fått tilgang til rapporten. At over en femdel av de gjenværende gislene antas å være døde, er mer enn hva militæret har antydet tidligere.

I utgangspunktet ble rundt 240 mennesker, både israelere og utlendinger, bortført til Gazastripen under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober. Blant dem var det mange sivile, også små barn, og også israelske soldater.

Over 100 av disse ble satt fri i forbindelse med en fangeutvekslingsavtale og våpenhvile i slutten av november.

Familiene til de 32 personene som ifølge israelsk etterretning er bekreftet døde, er blitt orientert om dødsfallene, opplyser fire ikke navngitte tjenestemenn i det israelske militæret til New York Times.

Det har fram til nå vært antatt at 28 av gislene er døde.

Mange israelere har engasjert seg sterkt for å få fri gislene som holdes på Gazastripen.

Det er blitt arrangert marsjer og andre typer demonstrasjoner, og for få uker siden stormet pårørende et møte i nasjonalforsamlingen Knesset.

Presset mot statsminister Benjamin Netanyahu har økt i takt med krigen, og pårørende og venner har krevd at Israel inngår en våpenhvile med Hamas for å få fri gislene.

Fangeutvekslingen stanset opp samtidig som våpenhvilen opphørte. Hamas har krevd en ny og langvarig våpenhvile for å sette fri flere gisler.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.