Gaza-stripen natt til lørdag.  Foto: AP Photo/Abed Khaled

Israels militære sier at de utvider bakkeoperasjonen på Gaza-stripen med infanteri og pansrede kjøretøy, støttet av luftangrep fra land og sjø.

Bakkekrigen på Gaza-stripen ser ut til å være i gang, etter at israelske styrker først rykket inn fredag.

Det ble stilt spørsmål om hvorvidt dette var et begrenset raid, og om man ville trekke seg ut igjen. Men nå tyder alt på at det trolig var starten på det varslede, omfattende bakkeangrepet mot Gaza.

Det er tidligere opplyst at et slikt angrep har til formål å knuse hele terrorgruppen Hamas, med dens ledelse, mannskaper, infrastruktur og våpenlagre. Ikke minst håper Israel å kunne befri de 200–250 gislene Hamas har tatt.

Talsperson for militæret Daniel Hagari bekrefter at styrkene fortsatt er på Gaza-stripen etter nattens offensiv og fortsetter krigen.

NTB-AP-Reuters melder om saken.

Hagari sier også at Israel senere lørdag vil tillate at lastebiler med mat, vann og medisiner kommer inn til Gaza-stripen.

Tidligere lørdag publiserte det israelske militæret en video som viste pansrede kjøretøyer som beveget seg langsomt framover i åpne områder på Gaza-stripen, de første bekreftede bildene av israelske bakkestyrker inne i enklaven.

Opptrappingen finner sted også i luften. Natt til lørdag rammet israelske jagerfly 150 tunneler og underjordiske bunkere, ifølge det israelske militæret. Det skal være det største angrepet til nå.

BBCs reporter beskriver lørdag morgen tilstanden inne på Gaza-stripen som «kaotisk», med flammer og eksplosjoner i stort omfang.

Les også: 

Netanyahu om Israels motangrep på Gaza-stripen: – Bare begynnelsen

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.