Israel Defense Forces (IDF) utvider sine bakkeoperasjoner inn i Gaza i kveld, har en talsperson for det israelske forsvaret sagt.

IDF-tropper er allerede stasjonert ved Gaza-grensen, men dens militære og politiske ledere har vært delt mht. når de skal invadere. Dette ifølge IDFs talsperson Daniel Hagari.

– Våre bakkestyrker utvider sin bakkeoperasjon, IDF opererer på alle dimensjoner for å nå krigens mål, sa Hagari ifølge The Telegraph.

Han snakket også om IDFs påståtte eksponering av Hamas, som bruker hovedsykehuset i Gaza by for å skjule et hovedkvarter og dets tunnelnettverk.

Det antas dessuten at israelske gisler befinner seg i tunnelsystemet.

Tidligere fredag ​​viste Hagari fotografier, diagrammer og lydopptak til pressen ​​som skisserte hvordan terrorgruppen også bruker blant annet Al Shifa-sykehuset for å skjule sitt omfattende tunnelnettverk under Gaza.

Han la til at IDF er i høy beredskap, og forberedt på defensiven og vil sørge for at de opprettholder Israels sikkerhetsinteresser.

Hamas’ væpnede fløy bekrefter kamper mot israelske bakkestyrker på to områder inne på Gaza-stripen.

– Vi konfronterer en israelsk bakkeinvasjon i Beit Hanoun og i den østlige delen av Bureij. Der finner det sted voldelige sammenstøt på bakken, står det i en uttalelse fra Ezzedine al-Qassam-brigadene. (NTB-AFP)

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.