Israelske styrker på gaza-stripen. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg

Det israelske militæret har delt video og bilder som skal vise våpen lagret av Hamas på et barnesykehus i Gaza. Her tror de det har blitt holdt gisler.

I en TV-sendt uttalelse sier talsperson for militæret, Daniel Hagari, at israelske styrker har funnet et kommandosenter med et våpenarsenal, inkludert granater, selvmordsvester og andre eksplosiver i kjelleren på Rantissi-sykehuset.

NTB-Reuters melder om saken.

– Vi fant også tegn som tyder på at Hamas holdt gisler her. Dette er for øyeblikket under etterforskning. Men vi har også etterretning som bekrefter det, sier Hagari.

Han viste opptak av det som så ut til å være provisorisk innkvartering, inkludert et lite kjøkken, samt en nærliggende tunnelsjakt som ifølge Hagari fører til huset til en Hamas-topp.

Hamas har blitt anklaget for å gjemme soldater og våpen blant sivile, også i bygninger som skoler og sykehus.

Nå mener Israel å ha funnet bevis på at dette har skjedd.

– Hamas tok hele dette området under sin kontroll og førte krig mot israelere fra dette sykehuset, fortsatte Hagari.

Rantissi-sykehuset er et barnesykehus som spesialiserer seg på behandling av kreftpasienter. Her har Hamas-soldater og våpen ikke rett til å være i en krigssituasjon, ifølge internasjonale konvensjoner.

Les også: 

Norges fremste folkerettsekspert: Ikke opplagt at Israel begår krigsforbrytelser

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.