Hamas har en kommandosentral under Shifa-sykehuset, opplyste USA tirsdag kveld og støtter dermed Israel som hele tiden har sagt de har detaljerte opplysninger om infrastrukturen under bakken. En slik avsløring vil diskreditere og kompromittere mange som har gått god for Hamas blånekting for at de bruker sykehus som skjold.
IDF har dermed USAs ryggdekning når de går inn på sykehuset. IDF sier de kun går inn når de er sikre på hva de finner.

Tirsdag kveld opplyste USA at de har etterretningsopplysninger som viser at Hamas har en kommandosentral under sykehuset. USA støtter dermed opp under den israelske forklaringen på hvorfor det har pågått kamper like ved sykehuset.

Det var denne uttalelsen som ga grønt lys for aksjonen, ifølge Hamas.

– Det hvite hus’ og Pentagons tilslutning til den uriktige framstillingen, der det hevdes at motstandsbevegelsen bruker Shifa-sykehuset til militære formål, var et grønt lys for okkupanten til å begå flere massakre mot sivile, heter det i meldingen fra Hamas. (NTB)

 

Tidligere i uken fant IDF våpen under barnesykehuset Rantisi. Rommene bar også preg av at de var brukt til å huse gisler.

Among the weapons found in the hospital basement were suicide-bomb vests, grenades, AK-47 assault rifles, explosive devices, RPGs, and other weapons, according to the IDF. Hagari described the area as a Hamas command-and-control center.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.