Fire israelske soldater ble drept da de ble overrasket av Hamas-terrorister som kom ut av en tunnel i Khan Younis. Det er et høyt tall for IDF på en gang. IDF har mistet 260 soldater siden invasjonen av Gaza startet.

NTB skriver at» tallet på israelske soldater som har mistet livet i krigen mot Hamas, er nå 604, etter at fire soldater døde lørdag.» Det er feil. De fleste, 344, ble drept under overraskelsesangrepet 7. oktober, og de «mistet ikke livet i krigen mot Hamas», de ble drept på bestialsk vis etter å ha blitt torturert. Disse tallene og måten deres kamerater ble drept på, er en vesentlig faktor for å forstå soldatenes motivasjon for å gå inn i Gaza.

Det er verd å bemerke at Hamas fortsetter å gjøre motstand. De kunne frigitt gislene og kapitulert, da ville krigen vært slutt. Men de «spiller» fortsatt, for å kunne drepe flere israelere før det hele er over. At de påfører sivile unødig lidelse, er uvesentlig. Medier som kun fokuserer på Israels skyld, går glipp av denne motivasjonen, som er helt annerledes enn i en vanlig krig. Det er det som gjør Hamas til en terrororganisasjon.

Det er et annet tall som er oppsiktsvekkende: IDF har mistet hele 41 soldater i «friendly fire»; dét er høyt når totalen er 260.

Det er ofte offiserene som blir drept. De går fremst.

Krigen runder et halvt år søndag, og IDF har gjort opp status.

13.000 Hamas-terrorister er drept. Dette tallet tas vanligvis ikke med av norske medier, kun totalt antall drepte, som er hentet fra Hamas’ helsemyndigheter. I tillegg ble 1000 terrorister drept inne i selve Israel da Israel slo tilbake 7. oktober.

I enhver krig gjelder det å ramme kommandostrukturen.

The IDF’s data says the military has killed five Hamas brigade commanders and those of an equivalent rank, as well as more than 20 battalion commanders. More than 100 Hamas company commanders and operatives with a similar rank have also been killed, according to the data.

In Lebanon, the IDF says it has killed more than 330 terror operatives, mostly members of the Iran-backed Hezbollah. The number includes 30 Hezbollah commanders, according to the IDF.

Ifølge IDFs opplysninger har de militære drept fem brigadesjefer fra Hamas og personer med tilsvarende rang, samt mer enn 20 bataljonssjefer. Mer enn 100 Hamas-kompanisjefer og operatører med tilsvarende rang er også drept, ifølge opplysningene.

I Libanon sier IDF at de har drept mer enn 330 terroragenter, de fleste medlemmer av det Iran-støttede Hizbollah. Antallet inkluderer 30 Hizbollah-kommandanter, ifølge IDF.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.