Israels IDF sier at de har drept enda en Hamas-leder. Det dreier seg om Ra’ad Thabat, en høytstående leder i Hamas’ militære fløy.

«Han ble lokalisert og eliminert», skriver IDF på X.

Dette er den tredje Hamas-agenten som er drept den siste måneden, skriver Expressen.

IDF beskriver Ra’ad Thabat som «en av Hamas’ ti øverste ledere». Det israelske militæret opplyser nå på X at han er eliminert.

«Han ble lokalisert og eliminert under den pågående operasjonen ved Shifa da han forsøkte å rømme sammen med to andre terrorister», skriver IDF.

Det står at Ra’ad Thabat, som hadde en høytstående stilling i Hamas’ militære fløy, ble drept mens han planla å angripe IDF-soldater.

Opplysningene kommer to uker etter at Hamas’ tredje mest høytstående leder, Marwan Issa, ble drept i et angrep i Gaza, noe som bekreftes av USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

– Resten av topplederne er i skjul, sannsynligvis dypt inne i Hamas’ tunnelnettverk, sier Sullivan ifølge Washington Post.

Marwan Issa var nestkommanderende for Hamas’ militære fløy og skal ha vært med på å planlegge terrorangrepet 7. oktober i fjor, som drepte 1200 israelere.

En uke tidligere sa Israel at de hadde drept Hamas’ fjerde mest høytstående leder, den politiske nestlederen Saleh al-Arouri.

– Vi er på vei mot total seier. Underveis mot denne seieren har vi allerede eliminert nummer fire i Hamas. Tre, to og én er på vei, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.