Redaktør Ulrichsen i Sandefjord Blad skriver at vi ikke må adoptere konflikten. SB Mener, Debatt | Israel-Palestina er en uforsonlig konflikt jeg ikke har lyst til at vi skal adoptere Jeg er prinsipielt enig med ham i dette. Problemet er at norske myndigheter allerede har blitt en part i konflikten. 

I 1993 ble noen av Oslo-avtalene undertegnet, som var en fredsavtale mellom Israel og PLO. 

Norge ble leder for «Giverlandsgruppen for Palestina» (AHLC). Målet var å gi økonomisk støtte til etableringen av en palestinsk stat. PLO var økonomisk konkurs på 1990 tallet. De hadde støttet Saddam Hussains angrep på Kuwait, noe som medførte at pengestrømmen fra arabiske land opphørte. Fra 1993 og frem til i dag har milliarder hvert år strømmet til palestinske myndigheter fra Giverlandsgruppen. Har de krevet noe regnskap for pengene? Her ser vi litt av hva pengene ikke bør brukes til: «Pay for slay-policy» Våpenlagre, tunnellebygging  Korrupsjon og digre privatkontoer til Hamasledere. Toppledere i Hamas verdt 11 milliarder dollar.

 

Som et ledd i Oslo-avtalenes «land for fred-politikk» ble Gaza gitt til palestinske myndigheter i 2005, blant annet Gush Katif. «Bøndene i Gush Katif ble verdensberømt fordi de klarte å dyrke innsektsfrie grønnsaker av mange sorter uten å bruke sprøytemiddel.». «Faktum var at 70 % av alle økologiske jordbruksprodukter i Israel ble produsert i Gush Katif, og det nest største meieriet i Midtøsten lå på sanddynene et par kilometer fra den egyptiske grensen. Gush Katif hadde et av de største meieriene i landet med 800 kuer.» (sitat  312 Israels historie 1945-2009 Slagmark Jon Andersen). Alt dette ble gitt til palestinerne. Målet var at Gaza skulle bli palestinernes svar på Singapore. Både Israel og Vesten la alt til rette for at palestinske myndigheter skulle kunne danne et velfungerende samfunn.

I 2006 hadde palestinerne demokratisk valg, og Hamas ble valgt på Vestbredden og på Gaza. I Gaza brøt det ut kamper mellom Hamas-tilhengere og Fatah-tilhengere (PLO), der Fatah tilhengere ble myrdet eller kastet ut av Gaza. Gush Katif ble ødelagt. 

Som «takk for gaven», begynte det Hamas-ledede Gaza, å sende bomberaketter over israelske byer og kibbutzer som ligger nær grensen til Gaza. Angrepene skjer ukentlig med ujevne mellomrom. Israel fikk ikke fred i bytte mot land. 

Nå, 30 år etter 1993, har ennå ikke palestinske myndigheter evnet å skape noe som helst konstruktivt. Vi kan konkludere: Oslo-avtalen er død.

Her er en artikkel skrevet av den palestinske menneskerettighetsforkjemperen Bassem Eid: https://www.newsweek.com/gaza-could-have-been-singapore-hamas-turned-it-isis-opinion-1833145 

Jeg lurer på hvordan intelligente mennesker kan få seg til å tro at mangeårige terrorister vil endre natur bare de får penger mellom hendene?

Massakren 7. oktober 2023 beviser at de ikke har endret natur, og at Israels dårlige nabo i vest er svært morderisk og farlig. Kibbutzene nær Gaza ga jobb til rundt 15000 mennesker fra Gaza, en tillit som ble misbrukt til å spionere for Hamas. Disse laget kart over landsbyene som Hamas brukte 7. oktober, jfr Sidsel Wold. 

Massakren 7. oktober var det verste enkeltangrepet mot jøder siden Holocaust, både i omfang
(1.200 døde. Flere tusen sårede. 240 gisler) og bestialitet (Organisert voldtekt og drap på jødiske kvinner i alle aldre. Drap på babyer. Tortur.) Både gisseltaking og direkte henrettelser er krigsforbrytelser. 

NTB, Faktisk.no, NRK etc har stilt seg tvilende til Israels rapporter om detaljer rundt angrepet, og det virker som de bruker Hamas som «gullstandard for sannhet». Da Mads Gilbert ble konfrontert med at Hamas bruker «menneskelige skjold», kom han med påstander om at kun 3 mennesker døde i Israel under Hamas sitt «legale hjemmefront-oppdrag». (2) Krasnik i ophedet interview med norsk Gaza-læge – Deadline – YouTube (9 minutter ut i intervjuet.)

Det å benekte at massakren på jøder har funnet sted, er i seg selv et overgrep, derfor et det viktig å få frem grusomhetene i massakren. Her er Israel sin offisielle video som viser til noen av detaljene: Hamas Massacre – October 2023 (hamas-massacre.net) 

Terrorangrepet ble planlagt av Yahya Sinwar, en av Hamas ledere. Han skulle sone en rekke livstidsdommer i Israel, men ble satt fri fra fengsel i 2011 sammen med 1026 andre palestinske fanger i bytte mot en israelsk soldat. Yahya Sinwar ble operert for en hjernesvulst av på israelsk sykehus under sitt fengselsopphold, og kan takke Israel for at han lever i dag.  Her ser vi at en rekke journalister var med på terrorangrepet 7.oktober. Angrepet var godt dokumentert også av Hamas egne skryte-videoer, overvåkningskameraer, åstedsgranskning, obduksjonsrapporter, arkeologer etc

Hvordan reagerer norske myndigheter?

Statsminister Støre hadde problemer med å kalle Hamas massakre «et terror-angrep», og med å kalle Hamas for en «terrorist-organisasjon». Hva kan årsaken være? https://www.youtube.com/watch?v=DwdgimM4BDA Regjeringen gir ytterligere 350 millioner til Gaza etter massakren.  

Jordan fremmet en FN resolusjon, som ensidig fordømmer Israel for deres krigføring mot Hamas, men unnlot å fordømme Hamas for deres massakre 7. oktober. Denne resolusjonen var Norge med på å undertegne. Mens Israel rykker inn i Gaza, stemmer Norge for resolusjon som ikke nevner Hamas – Document 

I mange vestlige land ble kondolanser sendt til Israel, og det israelske flagget lyste opp på offentlige bygninger. Dette skjedde ikke i Norge.

Norsk utenriksdepartement nektet Kong Harald å sende kondolanser til Israel etter massakren UD rådet kongen til ikke å kondolere etter Hamas-massakren – Document, til tross for at Kong Charles, Dronning Margrethe og kongehuset i Nederland sendte sine kondolanser. 

Noen uker etter massakren ga Kong Harald «Kongens fortjenestemedalje i gull» til den verste antisionisten i Den norske kirke, nemlig preses Olav Fykse Tveit. Kirkens øverste leder får kongelig orden: Har jobbet for dialog og fred – Document og Har brukt sine to første bispemøter på å angripe sionister – Med Israel for fred (MIFF) 

Arbeiderpartiet lyser opp sin bygning med palestinaflagg. Tror virkelig politikere i byer som Oslo, Trondhjem, Bergen, Tromsø at folk vil oppfatte deres flagging for «Palestina» som noe annet enn en støtteerklæring til Hamas sin massakre?

De siste ukene har Norge vist seg terrorvennlig og israelsfiendtlig. Dette er åpenbart for alle som vil se. Jeg sørger over Norge.

 

 

  

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.