Svar til Eddie Whytes leserbrev i Sandefjords Blad 24/3-24

Whyte sier at kritikk av Israel ikke er antisemittisme, og jeg er enig. Selvfølgelig kan man kritisere Israel. Antisemittisme blir konsekvensen når man bruker dobbeltstandard og dømmer Israel etter én målestokk og alle andre nasjoner etter en annen.

FN har gjennom de siste femti årene fremmet flere resolusjoner mot Israel enn mot alle andre land i verden til sammen. Fra 2015 og frem til i dag har FN fremmet 112 fordømmelser av Israel, 12 mot Russland, 8 mot Syria, 7 mot USA, 6 mot Nord-Korea, 5 mot Iran og 4 mot Myanmar.

Er virkelig Israel verre enn Iran, som har offentlige henrettelser med pisking, henging og steining?

Vi kan sammenlikne FNs resolusjoner med Åpne Dørers World Watch List. Listen viser graden av forfølgelse av kristne i et land, noe som er et tydelig signal på hvor totalitært, voldelig og diskriminerende et land er mot annerledestenkende. Israel er ikke øverst på listen.

Hvis Eddie Whyte er ærlig med seg selv, regner jeg med at han klarer å forstå at Iran er langt mer voldelig enn Israel. 

FN diskriminerer Israel. Vi kan kalle behandlingen systematisk mobbing eller systematisk rasisme. Denne typen dobbeltstandard overfor Israel, sett i forhold til alle andre land i verden, fører til antisemittisme og jødehatske holdninger i verden.

Jeg kunne jo eventuelt anbefale Israel å skyte eller henge palestinske terrorister de har i fengsel? Hvis Israel hadde gjort dette, hadde de oppført seg på samme måte som Iran, og begått handlinger som FN aldri har kritisert. Jeg vil minne om at «mesterhjernen» bak massakren, Yahya Sinwar, satt fengslet for grove terrorhandlinger, men ble sluppet fri da Israel i 2011 utvekslet 1000 palestina-arabiske fanger i bytte for 1 – én – israelsk soldat. 

Kvantitativt driver FN grov diskriminering mot Israel, men hvordan er det med kvaliteten på disse resolusjonene?

Her er et eksempel på en FN-resolusjon fremmet i FNs Menneskerettsråd: «Det er Israels feil at palestina-arabiske menn slår sine kvinner». Ingen israelske soldater har vært i Gaza siden 2005, bortsett fra når det har pågått krig. I 2005 overga Israel landområdet Gaza til palestina-araberne som et ledd i Oslo-avtalens «gi land for fred»-prinsipp. Israel ga land, men fikk ingen fred. Gaza ble «judenrein». Selv om ingen soldat har vært i Gaza, kaller hyklerne i FN Gaza for «okkupert». Mener FN at Israel bruker telepati for å få palestinske menn til å slå sine koner? Sharia-lover sier at menn er overlegne kvinner.  Hamas tilhører er spesielt voldelig gren av islam. Sharia gir påbud om hvordan en mann skal slå sine kvinner. 

Norges FN-ambassadør Mona Juul fremmet den samme resolusjonen i 2019, da hun ble leder for ECOSOC. Jeg antar at Mona Juul anså mobbing av Israel som en smart taktikk for å få Norge inn i FNs sikkerhetsråd.  

FN har ennå ikke fordømt Hamas-massakren 7. oktober. 

Så til Eddie Whyte. Spørsmålet er: Er han en antisemitt?

Jeg vil berømme Eddie Whyte for hans omsorg for palestina-araberne, et engasjement jeg selv og IDF deler. Dette engasjementet blir skjevt hvis Whyte ikke samtidig klarer å bry seg om tilstanden til de israelske gislene i Gaza, og når han ikke bryr seg om terrorofrene og de skadde overlevende som har mistet sine kjære. Israel er traumatisert nå. Det er over 100.000 internt fordrevne. Whyte påstår at mange jøder kritiserer egne myndigheter. Ja, selvfølgelig gjør de dét! De er vant til å hevde sine meninger høylytt og usensurert. Israel er mer forent nå enn noen gang før, fordi det var den palestina-vennlige ytre venstresiden som ble hardest rammet av terroren 7. oktober. Da innså de at fred med palestinerne er umulig, og at tostatsløsningen er umulig. 

Når Whyte bruker ord som «apartheid» og «okkupasjonsmakt» om Israel, forstår jeg at han er irrasjonell og hatefull. Han gir utrykk for og fremmer hat mot jøder og mot jødenes eneste trygge havn her i verden. 

Whyte påstår at angrepet 7. oktober ikke skjedde i et vakuum, men fordi palestina-araberne ble så forferdelig undertrykt av en «rasistisk okkupasjonsmakt». 

Nå synes jeg at Whyte skal roe seg ned og tenke seg godt om. 

Hva kan rettferdiggjøre en massakre av typen 7. oktober? Mener Whyte at Anders Behring Breiviks massakre kan rettferdiggjøres ved at han ble oversett og utestengt som barn?

Her er bakgrunnshistorien som viser at konflikten ikke oppsto i et vakuum. En historie som viser at militante araberne fant en felles link og inspirasjon i nazismen og i personen Adolf Hitler. Hva er det med sosialisme og jødehat?

Whyte påstår at Israel bedriver «folkemord» i Gaza, og viser med dette at han bruker én målestokk for Israel og en annen for alle andre nasjoner i verden. Hamas påstår at 35.000 palestina-arabere er drept, men kan vi stole på at massemordere snakker sant? Israel kan med sikkerhet si at de har drept 15.000 Hamas-terrorister, hvilket betyr at 20.000 sivile er drept i kryssilden i Gaza, hvis vi skal tro Hamas. Det er et lite antall i en krig under såpass komplekse forhold.

FN har ikke kritisert Hamas’ bruk av sivilbefolkningen som menneskelige skjold. Hvorfor bekymrer ikke dette Eddie Whyte, hvis han virkelig bryr seg om palestina-araberne?

Også libyere er arabere. Jens Stoltenberg sendte i 2011 norske NATO-soldater for å teppebombe Libya. Da var ikke araberes liv mye verd. Befolkningen i Irak og Syria er arabere. Arabere er broderfolk med samme språk, etnisitet, religion og kultur. Hvorfor bryr norske myndigheter seg bare om arabere når «omsorgen» kan ramme Israel? 

FN-sjefen besøker Midtøsten, men dropper Israel

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.