President Joe Biden under et møte med ledere av jødiske samfunn i USA, 11. oktober 2023. Foto: AP Photo/Susan Walsh

USAs president Joe Biden sier at han har bekreftede bilder på at barn ble halshugget i angrepet på Israel.

Påstandene om at Hamas-krigerne som angrep Israel, tok livet av en rekke barn og spedbarn, og at noen av dem ble halshugget, har spredt seg som ild i tørt gress etter at en reserveoffiser i hæren sa det til internasjonale medier.

NTB-AP melder om saken.

Dette har vakt forferdelse og debatt verden over. Se også sak under.

Mange tidligere sympatisører av Hamas har blitt nødt til å reflektere grundig over hvem og hva de faktisk støtter. Støtten for hele den såkalte Palestina-saken er etter manges mening i ferd med å vakle.

Hamas har avvist at noe slikt har funnet sted, mens den israelske hæren har sagt at de av respekt for de døde ikke kan eller vil bekrefte opplysningene.

Norske Faktisk.no var i likhet med Hamas raskt ute med en melding om at slike brutale hendelser ikke er bekreftet (NTB onsdag).

Men nå kommer USAs president Joe Biden på banen med opplysninger om at han personlig har sett bilder av barn som er halshugget.

Dette ble opplyst i et møte med jøder i Det hvite hus.

– Dette angrepet var rent hat. Ikke bare hat, men ondskap mot det jødiske folk. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle se og ha bekreftede bilder på terrorister som halshogger barn, sier Biden.

Denne videoen er lagt ut av NTB. (Biden er som vanlig temmelig utydelig i sin tale, men det er mulig å høre hva han sier):

 

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa onsdag at Hamas-krigerne halshugget soldater og voldtok kvinner.

Les også: 

Likene av 40 babyer funnet i en kibbutz, noen var halshugget

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.