Hamas-lederen Osama Hamdan sitter i det mektige Politbyrået til bevegelsen, og er dets internasjonale talsmann.

Han nekter for at terrororganisasjonen ville angripe sivile i et intervju med NRK.

– Den israelske regjeringen har undergravd Palestina-saken. De har gitt 150 tillatelser til å bygge ut og utvide bosettinger. I løpet av 2022 er mer enn 500 palestinere drept på den okkuperte Vestbredden. Gaza har vært under en blokade de siste 17 årene. Vi måtte slå tilbake mot okkupasjonen, sier han og legger til:

– Jeg er stolt av at vi fortsatt yter motstand etter 75 år med israelsk okkupasjon.

Minst 1200 israelere ble drept i angrepet på Israel, da flere hundre tungt bevæpnede Hamas-krigere stormet inn i Israel og la ut på et drapstokt hvor de fleste som ble drept var sivile.

Hamas derimot, nekter for at de drepte sivile.

– Hamas og Qassam-brigaden var kun ute etter militære mål. Men Gaza har vært under en blokade i 17 år. Da vi brøt gjennom grensegjerdene strømmer mange palestinere inn i Israel og gjorde det de gjorde, sier Hamdan.

Han hevder videre at bilder som viser terrororganisasjonens drap av sivile i Israel, i virkeligheten enten er militære eller militære som bruker sivile kjøretøy etc.

Norsk sanger tar Hamas i forsvar – beskylder Listhaug for løgn

Hamas-lederen hevder at angrepet på Israel var nødvendig.

– Vi levde ikke et fredelige liv uten lidelser før 7. oktober-angrepet. Det er ikke sant. Palestinere på den okkuperte Vestbredden og i Gaza har levd under okkupasjon. Vi blir drept hver eneste dag. Det betyr at vi må kjempe tilbake og kreve vår frihet, sier Hamdan.

Han hevder videre at Hamas ikke bruker sivile som skjold og at krigerne deres ikke har tunneler som strekker seg under sykehus og skoler.

– Soldatene våre i Qassam-brigaden kjemper daglig ansikt til ansikt mot israelske soldater i Gaza. Ingen av dem som bruker menneskelige skjold. Israel har i årevis hevdet at vi skjuler oss under sykehus. De påsto dette i 2008, 2012, 2014, 2021 og nå. Men de har aldri lagt frem bevis for dette heller, hevder lederen for terroristene i Hamas.

Han sier også at Hamas ikke vil overgi seg, og at de har fremgang i krigen mot Israel.

– Ingen av våre krigere har overgitt seg. De kjemper til siste mann. Israel har invadert Gaza med minst 900 stridsvogner. Vi har delvis, eller helt ødelagt minst 180 av dem. At vi har ødelagt så mange av Israels beste stridsvogn, Merkawa 4, sier noe om hvor hardt vi kjemper.

Hamdan sier til slutt i intervjuet med NRK at en palestinsk stat kun kan eksistere uten at det samtidig eksisterer et Israel.

– Nei, det var aldri noe Israel og det vil aldri være det heller, avslutter talspersonen for terrororganisasjonen Hamas.

Kjøp billetter til lesermøtet her!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.