Tidligere leder i Det islamske Forbundet i Rabitamoskeen i Oslo og nå styremedlem, Basim Ghozlan, hevder at sivile israelere er drept av israelsk soldater, og ikke av Hamas.

Lørdag 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel. Rundt 1.200 mennesker ble drept da Hamas-krigere angrep det sørlige Israel.

Nesten 380 av de drepte var israelske soldater og politifolk, de øvrige sivile, blant dem minst 31 barn.

Basim Ghozlan, som er en godt synlig leder i det muslimske miljøet i Norge, bestrider hva som skjedde 7. oktober, skriver Vårt Land.

Han hevder nemlig at det ikke er bevist at Hamas bevisst har drept sivile israelere.

«Hamas har ikke bevisst siktet mot sivile. Hamas har aldri voldtatt noen kvinner. Hamas har ikke angrepet eller slaktet barn», skriver han på sin Facebookside.

Videre hevder Ghozlan at mange sivile israelere ble drept av israelske soldater:

«Når den israelske hæren våknet og skulle slå tilbake brukte de mye våpen også mot sine egne. Flere bilder viser ødeleggelser av hus og eiendom som Hamas ikke hadde med seg våpen til. Husk at Hamas hadde med seg lette våpen, de kom inn med motorsykler, ikke stridsvogner.

Støre heier på Hamas

Derfor er det mye som tyder på at mange sivile israelere er blitt drept av israelsk soldater. I tillegg til dette er det mange israelere settlere som er bevæpnet. De har også involvert seg i kampene og både drept andre og blitt drept selv», skriver muslimen på Facebook.

Ghozlan har i tillegg denne uken omtalt «Israelsvenner» slik:

«Israelvenner i dag består av fanatiske religiøse grupper som er forblindet av en blind tro eller rasister og islamofober som tror at arabere eller palestinere ikke fortjener å bli sett på som mennesker.»

«Israelvenner er dessverre så fulle av rasisme, menneskeforakt og ignoranse at de selv skammer seg over å si det høyt. Men tausheten sier jo alt.»

Han benytter også anledningen til å refse mediedekningen:

– Det store problemet i vestlige medier, norske inkludert, er at terskelen for å akseptere påstander mot palestinerne er mye lavere enn terskelen for å akseptere det samme om Israel, mener Ghozlan.

Erik Skare, som er Midtøsten-forskeren fra Universitetet i Oslo (UiO) som er ekspert på Hamas som styrer Gaza og dens militære ving, al-Qassam-brigadene, er dypt uenig med Ghozlan.

– I beste fall bedriver han feilinformasjon. For deler av det han skriver er beviselig feil. På krigere fra al-Qassam-brigadene er det funnet kart der barneskoler og kibbutzer er avmerket, og flere hadde kamera på kroppen som filmet hva de gjorde når de rykket inn i Sør-Israel, sier han og avslutter:

– Dokumentasjonen vi kjenner viser at Hamas drepte sivile, drepte barn, og drepte eldre. Så det han skriver her er åpenbart feil.

Kjøp billetter til lesermøtet her!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.