Hele Libanon vil være utsatt om ikke Hizbollah svarer på drapet på Hamas-topp Saleh al-Arouri i Beirut, sier Hizbollahs leder Hassan Nasrallah.

Arouri er en av grunnleggerne av Qassam-brigadene, Hamas’ militære fløy. Han ble drept i et droneangrep denne uka sammen med flere andre Hamas-ledere. Israel anklages for å stå bak, og reaksjonene fra palestinsk hold har vært sterke.

Alle forhandlinger mellom Hamas og Israelmed Qatar og Egypt som mellommenn avlyst. Nasrallah sa for et par dager siden at Hizbollah vil føre krig mot Israel uten å ta hensyn til regler, og at et vil bli en nådeløs krig.

Amerikansk UD sier Arouri er en kjent terrorist med mange liv på samvittigheten, som dermed mange vil mene fortjente sin skjebne.

NTB-Reuters melder om talen Nasrallah holdt i dag.

– Innbyggere nord i Israel, blant dem bosettere, vil være de første til å betale prisen i en krig, sier Nasrallah i en tale fredag.

Nasrallah sa også at om Israel lykkes med sine mål på Gazastripen, så vil det sørlige Libanon bli neste mål. Han mener at Israels aksjoner i Gaza gir Libanon en «historisk mulighet» til å frigjøre territorium som er okkupert av Israel.

Ifølge Nasrallah har Hizbollah gjennomført rundt 670 militære operasjoner i grenseområdet mot Israel siden 8. oktober, og han sier at et «stort antall israelske fartøy og stridsvogner» er ødelagt.

175 mennesker er drept i kampene, blant dem 129 Hizbollah-krigere og minst 20 sivile, ifølge en opptelling gjort av det franske nyhetsbyrået AFP.

I Nord-Israel er ni soldater og fem sivile drept, ifølge israelske myndigheter. Hizbollah angriper nesten daglig israelske soldater ved grensa i støtte til Hamas.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.