Demonstrasjon til støtte for palestinerne ved Youngstorget i Oslo den 18. november 2023. Foto: Javad Parsa / NTB.

Jeg er rystet langt inn i hjerterota over det grusomme terrorangrepet i Israel 7. oktober og forfølgelsen dere utsettes for over hele verden!

Først vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse til dere alle, for de over 1200 israelerne som brutalt ble revet fra dere den 7. oktober, for de over 240 gislene som ble bortført til Gaza, for de falne og sårede soldatene og for alt dere som nasjon og folk går gjennom nå. Den 7. oktober ble nok en tragisk påminnelse om det ekstreme hatet jøder har blitt utsatt for i generasjoner. Ord kan ikke beskrive hva dere gikk gjennom denne dagen, og fortsatt går gjennom. Det er hjerte­skjærende å vite at 133 gisler fortsatt sitter fanget på Gaza: barn, kvinner, menn og eldre – ja, til og med en baby! Jeg har ikke ord!

Kjære jøder! Da dere akkurat hadde blitt utsatt for det mest dødelige angrepet siden Holocaust, fikk dere ikke engang ro fra verden til å sørge, trøste hverandre, begrave deres kjære og bearbeide sorgen og sjokket etter det største terror­angrep­et Israel har opplevd.

I stedet belønnet verden dere med å bagatellisere massakren, betvile og fornekte de klare bevisene som ble lagt frem og unnskylde massakren som en motstands­kamp. Dere ble ikke vist med­menneske­lig­het og omsorg, men opplevde i stedet å bli forfulgt, og skylden for terror­angrep­et dere ble utsatt for, ble lagt på dere selv! I Norges gater ropes det død over dere, og folk demonstrerer til støtte for Hamas og terror­angrep­ene. Det israelske flagget, med Davids­stjernen omgjort til hakekors, trampes på og brennes, jøde­fiendtlige tekster tagges på offentlige steder, dere angripes og dere utestenges fra 8. mars-toget.

Det hatet dere opplever i Norge nå, minner så alt for mye om et hat vi har sett før, og som er en skamplett på Norges historie. Jeg er rystet, og kan ikke tie! Kjære norske jøder: Jeg vil si UNNSKYLD av hele mitt hjerte!!

Dere sviktes av norske politikere, medier og hjelpe­organisasjon­er, og de fleste nordmenn er tause. Politikerne snakker så fint om å bekjempe anti­semittisme, men deres handlinger viser ofte det motsatte. De ville ikke heise det israelske flagget som en støtte etter terror­angrep­et den 7. oktober, men heiser villig det palestinske flagget. Ja, til og med Utenriks­departement­et rådet vår kjære konge til å ikke kondolere Israel etter terror­angrep­et!

De roper om våpen­hvile, selv om Hamas kjemper for å utslette dere. Selv når 134 av deres kjære fortsatt sitter fanget på Gaza som gisler, roper de om våpen­hvile, uten å først kreve at gislene løslates. De anklager Israel for krigs­forbrytelser, selv om Israel er den eneste parten som gjør sitt ytterste for å følge inter­nasjonal lov, mens Hamas begår åpenbare krigs­forbrytelser som en bevisst krig­førings­strategi.

Men det er visst ikke så viktig å få frem. De anklager Israel for apartheid, men i realiteten er Israel det eneste demokratiet i Midtøsten, og det er dere som ikke kan bevege dere fritt i palestinske områder i Israel, eller i mange arabiske land. Da kan dere bli drept. De støtter PA med milliarder av kroner, selv om de vet at pengene går til terror­opplæring av palestinske barn, som trenes til å hate og drepe dere. De vet at bistands­penger blir brukt som lønn til «martyrene» som dreper og terroriserer dere, men fortsatt snur de seg bort, toer sine hender og sier de motarbeider anti­semittisme.

Dessverre er mange politikere, medier og hjelpe­organisasjon­er i Norge en del av problemet. De forfører en hel nasjon til å tro på et narrativ som ikke forholder seg til sannheten. Kjære jøder i Norge: UNNSKYLD for dobbelt­moral­en og sviket dere opplever!

Det ligger i jødisk kultur å være innovativ og til velsignelse for andre. Oppfinnelsene dere beriker verden med innen helse, jordbruk, teknologi og sikkerhet, redder vanvittig mange liv over hele verden. Ved katastrofer er dere ofte først til å hjelpe, også de som hater dere. Dere er til velsignelse for verden, men verden ser det ikke. Av nobel­priser i medisin, fysikk og kjemi har ca. 25 % gått til jøder, selv om dere utgjør mindre enn 0,2 % av verdens befolkning!

Dere har et land som er mindre enn 0,2 % av det arabiske land­området (mindre enn Viken fylke). Likevel unner ikke verden dere å leve i fred på dette bitte lille land­området. Kjære jøder: Jeg vil TAKKE DERE for alt dere har bidratt og fortsatt bidrar med for menneske­heten! Verden trenger dere mer enn den forstår.

Jeg er flau over hvordan Norge behandler dere. Jeg er flau over at dere igjen opplever forfølgelse i vårt land. Jeg er flau over at Norge ikke har lært mer av historien! MEN vit at vi også er tusenvis av nordmenn som støtter dere, som nekter å være tause når anti­semittismen truer dere, som forsvarer dere når løgnene spres om dere, som taler når dere blir tiet, som bærer vår Davids­stjerne når dere ikke kan, som ser hatet og urett­ferdig­het­en dere utsettes for.

Vi vet at dere har historiske, kulturelle og juridiske rettig­het­er til lsrael! Dere har folke­retten på deres side, men San Remo-resolusjonen snakkes det ikke om. I stedet kreves det at dere skal handle i tråd med FN-resolusjoner som ikke er juridisk bindende, og ofte utformet av land som er fiender av demokratiet.

Israel hadde vært utslettet hvis dere ikke kunne forsvart dere den 7. oktober. Verden var stille under Holocaust. Hvilken rett har vi til å kritisere dere nå, når dere igjen trues av utslettelse og må bekjempe den samme ideologien som resulterte i Holocaust, hvor 6 millioner jøder ble brutalt myrdet, blant dem 2 millioner barn.

Vi må sammen bekjempe denne giftige ideologien som ikke bare vil utrydde jødene, men også de vestlige verdier av frihet, likeverd og respekt, og som truer hele den frie verdens eksistens. Derfor er deres kamp også vår kamp. Min bønn er at verden skal våkne opp, og stå på rett side av historien denne gangen! «Never again» er nå!

Kjære norske jøder! Jeg håper dere ikke føler dere truet til å forlate Norge. Jeg håper dere kan fortsette å berike vårt land. Vi trenger dere, og husk: Dere står ikke alene!

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.