Under følger en transkripsjon av litt av første del av hva filosofen Sam Harris nylig uttalte i sin podcast. Han avklarer her flere myter om Israel og folkemord, samt åpner øynene til alle som ikke forstår hvorfor Israel må gjøre det de nå gjør:

«Det er fem myter om Israel og krigen i Gaza som jeg gjerne vil ta opp. Det er imidlertid to ting jeg bør si innledningsvis som er viktige og som det er lett å miste av syne med de ulike pseudomoralske hallusinasjonene som spres overalt, særlig på sosiale medier.

Det første poenget er at problemet Israel står overfor med Hamas, og etter hvert Hizbollah og til slutt Iran, selv om det er eksistensielt for Israel og farlig og vanskelig på mange spesifikke måter, er en variant av et større problem som i prinsippet ikke har noe med Israel, jøder eller amerikansk utenrikspolitikk å gjøre. Dette er en større kulturkonflikt – jeg nøler med å følge Samuel Huntington og kalle det en sivilisasjonskonflikt, fordi jeg tror at den virkelige sivilisasjonen – det vi mener med «sivilisasjon» på dette tidspunktet i det 21. århundret – bare finnes på den ene siden av dette skillet.

Og dette sammenstøtet skjer, i varierende grad, i et hundretalls land. De fleste steder kan det beskrives som en konflikt mellom islamske ekstremister – mer passende kalt jihadister – og vanlige mennesker som kjemper for å opprettholde normene i åpne samfunn. Så selv om det kan høres ut til at jeg her forsvarer Israel mot propagandister for Hamas, ville jeg sagt mer eller mindre det samme om ethvert sivilisert samfunn som kjemper mot jihadister.

Det andre poenget, og jeg er redd for at dette vil bli glemt nesten med en gang jeg begynner å forsvare Israel, er at det ikke finnes noe etisk eller politisk argument som gir mening i synet av livløse barn som trekkes ut av ruinene. Med bare et glimt av bildene fra Gaza er det helt naturlig å tenke at enhver handling som kan føre til et slikt blodbad, må være ond. Det er helt naturlig å tenke at siden bykrigføring garanterer at uskyldige barn vil dø, kan ikke vold være løsningen. Derfor bør Israel bare slutte å kjempe. Men dette er en illusjon. Noen ganger er krig nødvendig, uansett hvor grusomt og utenkelig det er. Mange av beslutningene Israel har tatt i forbindelse med denne krigen, kan sikkert diskuteres. Men det finnes ingen måte å føre denne krigen på uten et massivt tap av uskyldige liv, noe jeg vil komme tilbake til.

Hva er alternativet til vold for Israel i den nåværende konflikten med Hamas, med tanke på hva Hamas gjorde 7. oktober og hva de har lovet å gjøre igjen ved enhver anledning? Pasifisme? Pasifisme fungerer bare mot en moralsk tilregnelig motstander. Det fungerte mot britene i India. Men pasifisme ville ikke ha fungert mot nazistene. Hadde de allierte bestemt seg for at krig bare er for fælt, og at de ikke orket å drepe flere tyske barn, ville vi alle ha levd i tusenårsriket. Og hvis israelerne praktiserte pasifisme, ville Hamas og Hizbollah og en god del vanlige palestinere rett og slett drept dem. Dette er ikke uttrykk for en mening. Dette er hva disse gruppene åpent har hevdet i flere tiår. Og hvis det skulle være noen tvil – og det har aldri vært noen tvil – har 7. oktober gjort det uanstendig å tvile på dette nå.

51 prosent av amerikanere 18-24 år vil overlate Israel til Hamas

Hva mer trenger du? Hamas har sagt at de vil gjenta grusomhetene fra 7. oktober igjen og igjen. Og ferske meningsmålinger viser at 80 prosent av palestinerne godkjenner det Hamas gjorde. Du er kanskje redd for at palestinerne ikke har råd til å svare ærlig på slike meningsmålinger av frykt for Hamas, men støtten til Hamas ligger på rundt 40 prosent i de siste meningsmålingene. Oppslutningen om det Hamas gjorde 7. oktober, er dobbelt så stor. Så mange av dem som hadde mot til å si at de ikke støtter Hamas, støtter fortsatt det som skjedde 7. oktober.

Problemet for Israel, og for hele verden, er at jihadismen er farligere enn nazismen. Jihadister er nazister som er sikre på at de kommer til paradis. De er nazister som er ivrige etter å dø og la barna sine dø fordi de faktisk tror på martyrdøden. De tror ikke bare liksom på det. De håper ikke bare at det er sant. De tror absolutt at det å dø mens man forsøker å drepe vantro, frafalne eller jøder, fører direkte til paradiset. Jeg forstår at dette høres ut som dehumaniserende krigspropaganda. Men det er det ikke. Dette er fundamentalistisk religion i sin verste form. Vi har å gjøre med religiøse fanatikere som har fått de fleste rasjonelle menneskelige mål og hensyn fjernet fra hodet av en vanvittig ideologi.

Jihadistenes mål står virkelig i motsetning til alt som siviliserte mennesker verdsetter, og har rett til å verdsette, i det 21. århundret. Og det faktum at vi på vår egen side har rike, velutdannede mennesker som er opptatt av homofiles rettigheter, transpersoners rettigheter og kvinners rettigheter, som vil bekjempe klimaendringene og redde hvalene, som tar Hamas’ parti etter deres grusomheter 7. oktober, avslører bare hvor forvirret, dekadent og moralsk sårbar vår sivilisasjon har blitt. Vi må innse fakta som stirrer oss i øynene. Og, viktigst av alt: Majoriteten av muslimer over hele verden må se disse fakta i øynene og være ærlige om hva jihadisme er og hva en oppriktig tro på martyrdøden fører til.

Å hevde at Israel har begått folkemord i Gaza, eller at de har forsøkt å begå folkemord noe sted, er åpenbart feil. Det bodde rundt 250.000 mennesker i Gaza i 1948. Nå bor det mer enn 2 millioner der. Denne vekstraten er tre ganger så høy som verdensgjennomsnittet. Så hvis Israel har begått et folkemord i Gaza, er det det mest mislykkede folkemordet i historien. Likevel har denne falske anklagen blitt rettet mot Israel i årevis. Det er talende at de siste anklagene om folkemord kunne høres før Israel hadde sluppet en eneste bombe som svar på grusomhetene 7. oktober. Folk skrek faktisk «folkemord» allerede 8. oktober. Hva sier det deg? Dette er bare en ny blodig merkelapp.

Hamas bruker derimot sin egen befolkning som menneskelige skjold. Hamas har bygget sitt hovedkvarter under et sykehus, og hundrevis av kilometer med tunneler under sivile leiligheter, skoler og moskeer, skyter raketter fra befolkede områder og hindrer ofte familier i å evakuere i et bevisst forsøk på å maksimere tapet av uskyldige liv. Dette er krigsforbrytelser.

Hvis noen kjører en bil eller lastebil, kan du normalt være sikker på at han ikke har rigget den til å eksplodere. De fleste mennesker er ikke ivrige etter å dø. Vi stoler på at denne holdningen er nesten universell på alle mulige måter. Men her snakker vi om mennesker som bokstavelig talt har rigget barn til å eksplodere – dette har skjedd i et dusin forskjellige konflikter med jihadister over hele verden – mange av dem har ikke hatt noe med Israel eller Vesten å gjøre, ikke engang ikke-muslimer. Hvordan forventer du at en hær, en politistyrke eller en hvilken som helst annen organisasjon skal kunne håndtere denne muligheten på en medfølende og sivilisert måte – en måte som anerkjennes som medfølende og sivilisert av alle de uskyldige menneskene som utsettes for dette, dag etter dag og år etter år, ved kontrollposter og andre steder der de må behandles som om de også kan være selvmordsbombere?

Når det gjelder folkemord, er Hamas’ intensjoner, slik de er erklært i stiftelsesdokumentet, og som de har gjentatt flere ganger siden 7. oktober, eksplisitte: De ønsker å begå et faktisk folkemord. Dette er noe de stolt hevder at de ønsker å gjøre. Og det verste er at de til syvende og sist ikke bryr seg om sin egen overlevelse. Medlemmer av Hamas, i likhet med jihadister overalt, roper rutinemessig:

– Vi elsker døden mer enn jødene, de vantro eller amerikanerne elsker livet.

Bill Maher og Sam Harris ut mot liberalt hykleri

Selv om dette kan høres ut som et spill for galleriet, og det kan være et spill for en bestemt person som mangler ekte tro, er det generelt sett et ærlig uttrykk for deres religiøse verdensbilde. De er en dødskult. Og Hamas er en dødskult som tilfeldigvis er svært populær blant palestinerne. Selv om Hamas har skapt en situasjon der en effektiv bekjempelse av dem krever at også sivile palestinere dør.

Igjen bruker de bevisst sin egen befolkning som menneskelige skjold. De har bygget hundrevis av kilometer med tunneler under Gaza, mer omfattende enn undergrunnen i London, med tusenvis av innganger som bruker sykehus, moskeer, skoler, boligblokker og annen sivil infrastruktur som dekke. Hamas-krigere gjemmer seg i disse tunnelene akkurat nå, og bruker de uskyldige sivile de har kidnappet fra Israel som et ekstra lag med menneskelige skjold. Det avgjørende er at disse tunnelene ikke brukes som bomberom for sivilbefolkningen. Tvert imot ofres sivilbefolkningen for å beskytte tunnelene. Igjen: Dette var hele planen. De har brukt milliarder av dollar i løpet av 17 år på å bygge disse tunnelene. Palestinerne i Gaza har mottatt mer internasjonal bistand enn nesten noe annet samfunn i verden. De kunne ha bygget et Singapore ved Middelhavet. Hvis de var pasifister, ville de faktisk allerede hatt en stat. Pasifisme ville faktisk fungert hvis palestinerne praktiserte det mot Israel.

Israel kan på ingen måte motstå en ikkevoldskampanje i Gandhi-stil til støtte for en tostatsløsning. Palestinerne ville absolutt vinne en slik moralsk konkurranse, og kunne ha vunnet den for 50 år siden. Men generelt sett er de en kultur av religiøse fanatikere, styrt av absolutte fanatikere, som er villige til å ofre alt for martyrdøden. Som en høytstående Hamas-tjenestemann sa som svar på alle ødeleggelsene i Gaza:

– Vi kalles en nasjon av martyrer. Og vi er stolte av å ofre martyrer.

Det er dette som er problemet for Israel. Det Hamas gjør, er på ingen måte normal menneskelig oppførsel i en krigssituasjon. Men det er normalt for jihadister. Det Israel gjør, i et desperat forsøk på å utrydde Hamas og samtidig minimere antallet sivile ofre, er på ingen måte et folkemord.

Igjen: Ingenting av det jeg nettopp sa, selv om det er sant, gir mening når man ser likene av døde barn bli trukket ut av ruinene. Det eneste som gir moralsk klarhet her, er erkjennelsen av at hele denne katastrofen er Hamas’ feil. Og at det ikke finnes noe fredelig svar på jihadisme. Alle som nå krever våpenhvile, må svare på følgende spørsmål: Hvorfor krever dere ikke at Hamas skal løslate gislene? Og hvorfor husker dere ikke at det var våpenhvile 6. oktober? Sannheten vi ikke må glemme, er at Hamas bevisst har skapt kaos på begge sider av Gaza-grensen.»

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.