Hjerneforskeren, filosofen og podkasteren Samuel Benjamin Harris hevder at jihadismen er verre enn nazismen var.

Trussel mot menneskeheten

Med henvisning til jihadistenes religiøse glød og den islamske fundamentalismens popularitet blant vanlige muslimer, advarer Harris om at de utgjør en større trussel mot menneskeheten enn nazistene gjorde. 

Han spør om nazismen kunne vært grusommere enn den var, og svaret er ja, nazismen kunne vært enda grusommere om den ble tilført elementer fra islamsk jihadisme.

– Jihadismen er nazisme pluss religiøs fanatisme. Det er nazisme pluss et ønske om å bli martyr og om å se sine barn bli martyrer, sa han i en episode av podcasten Making Sense with Sam Harris

Jihadister grusommere enn nazistene 

– Det er mange forskjeller mellom nazisme og jihadisme, men forskjellene får bare nazismen til å fremstå som forholdsvis moderat.

Nazistene brukte ikke sine egne kvinner og barn som menneskelige skjold. Det ville ha vært verre om de gjorde det. 

Holocaust kunne vært enda grusommere 

– Man kunne utstyrt vaktene med et trossystem som fikk dem til å føle religiøs ekstase når de drev uskyldige mennesker inn i gasskamrene. Det ville ha vært verre.

Og det ville ha vært verre hvis denne troen var en sentral del av et flertall av vanlige tyskeres religiøse verdensbilde og de overbevisninger som ga mening til deres liv.

Sivilisasjon mot barbari

Ifølge Harris står vi overfor en konflikt mellom sivilisasjon og sivilisasjonens fiender. Det er et fundamentalt problem knyttet til løsningen av konflikten, konfliktens kilde har nemlig tatt bolig i sinnet til store deler av verdens befolkning:

– Det vil være vanskelig å fjerne jihadismen fra en befolkning selv efterat den har lidd et militært nederlag. Årsaken er at store deler av sivilbefolkningen oppriktig har sluttet seg til den.

Palestinsk dødskult

Harris som selv er ateist, har lenge kritisert islam. Han har påpekt islamske lederes sensur og illiberalisme for å vise at slike holdninger ikke er begrenset til ekstremister. Han har også påpekt hvordan begrepet «islamofobi» brukes til å stemple folk som fanatikere og derved stoppe legitim debatt om islam.

– Palestinerne har valgt en dødskult bestående av mordere til å lede dem, og deres viktigste kulturelle bidrag har i årtier vært selvmordsbombere. Min støtte til Israel bygger på sivilisasjon, åpne samfunn, trosfrihet, individuelle rettigheter, rasjonalitet, verdighet, alt det jihadister ønsker å bryte ned og ødelegge.

Hvis Israel faller, faller det kristne Europa

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.