Tysk politi stormer apoteket på hovedjernbanestasjonen i Köln den 15. oktober 2018. Stillbilde: Bild.

Tysk politi oppgav under en pressekonferanse tirsdag nye rystende opplysninger om gisseldramaet på hovedjernbanestasjonen i Köln mandag, der en 14 år gammel pike ble alvorlig skadet.

Et opptak fra et overvåkningskamera i en McDonald’s-restaurant på stasjonen viser at den 55 år gamle syriske gjerningsmannen kaster en Molotov-cocktail inne i lokalet. Det begynner å brenne, og folk rømmer i panikk. 14-åringens bukser tar fyr, og forårsaker alvorlige brannskader som den unge jenta senere må opereres for, opplyste stedfortredende politimester Miriam Brauns ifølge Bild.

Syreren, som også var bevæpnet med et luftvåpen og en improvisert bombe, begav seg deretter til apoteket rett i nærheten, hvor han forskanset seg, tok en kvinnelig ansatt som gissel og sa at han tilhørte IS. Ifølge den tyske avisens kilder hadde 55-åringen helt bensin over kvinnen, som han satte fyr på idet politiet stormet apoteklokalene og avfyrte flere skudd mot gjerningsmannen.

Kvinnen ble til alt hell bare lettere skadet. Gjerningsmannen ble alvorlig skadet, og ligger fremdeles i koma selv om han ikke lenger er i livsfare.

Syreren kom til Tyskland som asylsøker i mars 2015, og er godt kjent av politiet etter 13 lovbrudd, som tyveri, svindel, narkotikabesittelse og ordensforstyrrelser. En sønn og en bror av 55-åringen befinner seg også i Tyskland, mens kona er igjen i Syria etter å ha fått avslag på en søknad om innreise i Tyskland.

Under politiets undersøkelse av syrerens bolig viste det seg at veggene hadde påskrifter på arabisk som forkynte at «Gud er stor og Muhammed er hans profet», skriver Bild. Politiet sier at det ikke finnes noen holdepunkter for at mannen hadde sverget troskap til IS. Terrormotiv er likevel ikke utelukket.

Naboer forteller at mannen var psykisk ustabil, og at han etter eget utsagn hadde sittet flere år i fengsel i Syria. Politiet etterforsker også i denne retningen.

Statsadvokaten i Köln har siktet mannen blant annet for to mordforsøk i forbindelse med terroraksjonen, og begjærer ham varetektsfengslet.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.