Kriminalteknikere er på åstedet hvor to personer ble knivstukket i Dresden den 4. oktober 2020. Foto: Roland Halkasch / DPA via AP / NTB.

En 20 år gammel syrer som tirsdag ble arrestert i Dresden, mistenkt for å ha drept en person og skadet en annen med kniv i byen tidligere i oktober, hadde ifølge det tyske riksadvokatembetet en islamistisk motivasjon for ugjerningen.

Det kunngjør tyske påtalemyndigheter onsdag, melder den regionale tyske allmennkringkasteren Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

Det var i 21:30-tiden den 4. oktober på hjørnet av Schloßstraße og Ecke Rosmaringasse i Dresden at politiet rykket ut etter at forbipasserende hadde oppdaget to alvorlig skadede menn. Den eldste av dem, en 55-åring fra Krefeld, døde av skadene, mens en 53-åring fra Köln ble alvorlig skadet.

Tirsdag kveld ble den 20-årige syreren arrestert.

Den pågrepne var flere ganger blitt straffedømt for voldskriminalitet, og knivangrepet i Dresden skjedde kun få dager etter at han var blitt løslatt fra fengsel.

I en dom datert 30. november 2018, hvor syreren ble ilagt ungdomsstraff, heter det også at han hadde støttet medlemmer eller tilhengere av en utenlandsk terrororganisasjon.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.