NTB

Ytterligere tre personer er mistenkt i forbindelse med angrepet mot den tyske politikeren Matthias Ecke i Dresden forrige uke, opplyser tyske myndigheter.

Ecke, som tilhører samme parti som statsminister Olaf Scholz, ble angrepet av fire gjerningspersoner idet han var i ferd med å sette opp valgplakater i Dresden i Øst-Tyskland fredag kveld, ifølge politiet.

Politikeren, som er medlem av EU-parlamentet, trengte en operasjon som følge av skader han ble påført. Partikollega Scholz har fordømt angrepet som en trussel mot demokratiet.

Søndag meldte en 17-åring seg til politiet i Dresden og fortalte dem at han var gjerningspersonen som hadde slått ned Ecke. Etter ytterligere etterforskning ble tre andre mistenkt i saken søndag. Hjemmene deres har blitt ransaket og bevis beslaglagt, heter det i en felles uttalelse fra politiet og påtalemyndigheten i Dresden.

De mistenkte er alle tyske menn på mellom 17 og 18 år, heter det videre. De er ikke pågrepet.

Tenåringen som meldte seg til politiet antas å være hovedmistenkt i angrepet, ifølge den tyske avisen Bild. Motivet for hendelsen er foreløpig ikke kjent, og de mistenkte er ennå ikke varetektsfengslet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.