Bevæpnet tysk politi i aksjon. Foto: (ay Nietfeld/dpa via AP

Over 300 politifolk deltok i raid mot eiendommer i Berlin tilknyttet terrorgruppene Hamas og Samidoun, to palestinske organisasjoner som er forbudt i Tyskland.

Tysk politi har utført en bred aksjon mot terror-støttespillere i landet.

Sju av raidene i Berlin ble utført ved fire Hamas-tilknyttede eiendommer og tre tilknyttet Samidoun. Begge organisasjonene har vært forbudt i Tyskland siden starten av november.

Det er bare få dager siden det ble gjennomført en liknende aksjon, så tyske myndigheter har åpenbart definert at landet har et stort problem med denne typen terror-støttende grupperinger. Document omtalte den første aksjonen, se artikkel under.

NTB-DPA melder om saken.

Raidene gjaldt hovedsakelig hjemmene til det som er erklærte støttespillere til terrorgruppene, samt lokalene til en palestinsk organisasjon.

Over hele Tyskland ble til sammen 15 eiendommer raidet og ransaket torsdag morgen, elleve av dem i Berlin, ifølge en talsperson for myndighetene.

Også i Norge er det i senere tid sett mange former for støtte og sympati til brutale terror-grupper som Hamas.

En rekke personer og grupperinger har gått langt i å unnskylde massedrap på uskyldige israelere. Men her er ofte støtten pakket inn i formuleringer som «jeg støtter ikke terror og drap på jøder, men…».

Det kan være en vanskelig grenseoppgang mellom ren oppfordring og støtte til terror på den ene siden, og lovlige ytringer som ledd i et politisk engasjement.

Les også: 

Tyskland: Lands­omfattende razzia mot islamsk organisasjon

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.