Tysk politi sikrer åstedet hvor en terrorist kjørte en lastebil inn i en folkemengde på julemarkedet på Breitscheidplatz i 2016. 12 mennesker ble drept, og 56 personer ble skadet. Foto: Christian Mang / Reuters / NTB 

En tidligere MI6-agent advarer om at IS koordinerer terrorangrep mot Europa i løpet av julen. Angrepene er hevn for publiseringen av Muhammed-karikaturer i kjølvannet av halshuggingen av Samuel Paty.

Informant og tidligere terrorist Amien Dean fortalte på en britisk sikkerhetskonferanse at islamister planlegger en hevnaksjon mot Europa. Angrepene koordineres av Abu Omar al-Shishani, leder av Islamsk stat, skriver Breitbart. Terrorangrepene rettes mot Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

Al-Shishani, opprinnelig fra Georgia, var antatt drept i et amerikansk luftangrep i 2016, men det antas imidlertid at han fortsatt lever og opererer fra Syria.

Dean uttrykker stor bekymring til avisen iNews:

– Bekymringen er at [Shishani] ifølge folk som kjenner ham, planlegger å hevne tegneseriene til profeten Muhammed på steder som Tyskland, Storbritannia, Frankrike rundt juletider.

– Jeg er redd jeg ikke har gode nyheter, men vi bør være bekymret for terrorbølgen som kommer fra Nord-Syria og Libya til jul i år.

Islamistene vil bli sendt fra Syria via Tyrkia eller over Middelhavet fra Nord-Afrika til Europa, ifølge Dean. Han sier jihadistene vil utnytte at koronarestriksjonene oppheves over jul.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.