Det vekker oppsikt når to kontroversielle imamer deltar i kong Frederik Xs feiringsgudstjeneste i Århus domkirke i januar 2024.

Når kong Frederik X, dronning Mary, kronprins Christian og dronning Margrethe går inn i Århus domkirke, hilser de anerkjennende på Imam Siad Dahir Ali og Imam Khaled Edwan fra Fredsmoskeen i Århus.

To imamer som følger et islamistisk spor av shariaråd, tvangsmuslimsk sex og polygami. De grufulle sporene ender hos terrorgruppen Hamas, som står bak drap på barn, voldtekter og henrettelser av homofile.

Hvorfor inviterer kong Frederik disse to imamene til en spesiell festgudstjeneste i en dansk katedral?

Det overordnede spørsmålet er om danskene kan stole på medlemmene av det danske kongehuset.

Det er kong Frederik og kongefamilien som i stor grad har ønsket og organisert Århus-festgudstjenesten søndag 21. januar 2024.

— Det er den kommende konges ønske å holde gudstjenesten i Århus, og det er jeg selvfølgelig glad for, sier biskop Henrik Wigh-Poulsen, som leder gudstjenesten.

Kong Frederik og kongehuset har hatt en overordnet innflytelse på gjestelisten til gudstjenesten. En gjesteliste som de kontroversielle imamene havner på.

Men hvem er Imam Siad Ali og Imam Khaled Edwan? Og hvilken størrelse er Fredsmoskeen i Aarhus?

Siad Dahir Ali ble født i Somalias hovedstad Mogadishu i 1987.

Den afrikanske immigranten får innvilget dansk pass vinteren 2009. Det er den islamofile venstrepolitikeren og daværende integreringsminister Birthe Rønn Hornbech som fremmer lovforslaget som gjør Siad Dahir Ali til dansk statsborger.

Siad Dahir Ali er i dag tilknyttet Fredsmoskeen i Aarhus. En skandaleplaget moske som huset et lovgivende shariaråd og nedverdigende ekteskapsrådgivning.

Men Siad Dahir Ali er også styreleder i organisasjonen DISR – Danish Islamic Council.

Dansk Islamsk Råd har nære bånd til den islamske organisasjonen ‘Det muslimske brorskap’. Og det er her den nåværende terrorgruppen Hamas kommer inn i bildet.

Den islamistiske terrorgruppen Hamas ble opprinnelig grunnlagt som den palestinske grenen av ‘Det muslimske brorskapet’.

I dag står Hamas på terrorlistene til EU og USA.

7. oktober 2023 sto Hamas bak det blodigste terrorangrepet på jøder siden andre verdenskrig. Jødiske kvinner blir voldtatt, de får kuttet brystene av og de blir likvidert. Jødiske barn blir drept i armene til foreldrene sine. Rundt 1200 ofre blir drept i terrorangrepet. Rundt 240 mennesker blir tatt som gisler og menneskelige skjold av Hamas og andre terrorgrupper. Flertallet av gislene er jøder.

Mens Siad Dahir Ali deltar på den kongelige feiringsgudstjenesten drøyt tre måneder etter Hamas-terrorangrepet, blir den somaliskfødte imamen pakket inn i et palestinsk hodeskjerf med ordene «Fri Palestina».

Terrorgruppen Hamas har som erklært mål å «frigjøre» palestinerne fra de jødiske innbyggerne i Israel. I praksis har Hamas et mål om drap og etnisk utryddelse av millioner av jøder i Israel.

Når kong Frederik og kongefamilien går opp kirkegulvet i Århus domkirke, smiler kongen og bøyer seg lett for imamen Siad Dahir Ali mens det kongelige følget passerer æresgjestene.

En kongelig gjesteliste, som derfor inkluderer formannen i DISR – Danish Islamic Council.

Dansk Islamsk Råd står bak Danmarks første store moske på Nørrebro i København. I 2014 får danskene den første minareten som ruver over hovedstaden, når Hamad Bin Khalifa sivilisasjonssenter innvies.

På den tiden var den store moskeens imam den 53 år gamle Jehad Al-Farra, som ikke la skjul på sin tilknytning til den islamistiske bevegelsen ‘Det muslimske brorskap’.

«Jeg har forbindelser til Brorskapet, og det er organisasjonen som har lært meg om islam. Jeg er inspirert av Tariq Ramadan og hans tanker om en moderat islam i Europa,» sier Jehad Al-Farra.

Tariq Ramadan, som ble siktet for voldtekt og trusler i 2017, er barnebarnet til Hassan al-Banna, som grunnla Det muslimske brorskapet i 1928.

I 1987 ble terrorgruppen Hamas dannet som en palestinsk gren av Det muslimske brorskapet. Hamas har kontrollert Gazastripen i Midtøsten siden midten av 00-tallet.

Terroristene fra Hamas har holdt Gaza i et sharia-jerngrep. I 2016 ble 34 år gamle Mahmoud Ishtiwi henrettet av Hamas fordi han angivelig var homofil. I følge sharialoven skal homofile dø.

Det går dermed en klar tråd fra sharia-terroristene ved Hamas til Københavns store moske og Dansk Islamsk Råd.

Den kontroversielle imamen, Shaykh Khalid Yasin, har dukket opp flere ganger i Den store moskeen i København, som kontrolleres av Dansk Islamsk Råd.

Khalid Yasin har uttalt at homofile skal dø og kvinner skal bli slått.

Islamisten Khalid Yasin skal sist opptre i den store moskeen ‘Hamad Bin Khalifa Civilization Center’ fredag ​​12. januar 2024. En knapt uke før den kongelige feiringsgudstjenesten i Aarhus.

Likevel inviterer kong Frederik og kongefamilien formannen i Dansk Islamsk Råd, Siad Dahir Ali som driver moskeen der Shaykh Khalid Yasin forkynner.

Dansk Islamsk Råd og Shaykh Khalid Yasin trekker også i tråder for en muslimsk veldedighet i Danmark. En av organisasjonens bakmenn sitter for tiden varetektsfengslet i en større dansk terrorsak som har tilknytning til Hamas.

Et navneforbud er opphevet i terrorsaken. Derfor kan jeg ikke skrive hvem som sitter i fengsel i terrorsaken.

Dansk Islamsk Råd har finansiert en stor del av Den store moskeen med penger fra sharia-regimet i Qatar. I 2020 kom det frem at det er minst 227 millioner.

Det er offentlig kjent at Qatar har støttet terrorgruppen Hamas med over 12,3 milliarder kroner. Flere av de ledende terroristene fra Hamas bor og jobber i Qatar.

Ingen danske medier stiller kritiske spørsmål om Imam Siad Dahir Alis tilknytning til Dansk Islamsk Råd og Det Muslimske Brorskap/Hamas, ettersom den somaliske innvandreren deltar på kong Frederiks feiringsgudstjeneste.

Når den kongelige gudstjenesten begynner, sitter Imam Khaled Edwan noen få skritt fra Siad Dahir Ali. De har begge et klart syn på den danske kongefamilien.

Palestinske Khaled Edwan er oppført på den offisielle gjestelisten for den TV-sendte feiringstjenesten.

Khaled Edwan ble født i Libanon i 1988. Men han kom senere inn i det danske velferdssamfunnet.

Den arabiskfødte imamen gifter seg med en palestinsk kvinne, Shaymaa Ahmad Najjar.

Shaymaa Najjar bærer et islamsk hodeskjerf, hun har studert islamske studier, og hun underviser i ‘Midtøstens kulturforståelse’ ved Østjyllands politi.

Akkurat Østjyllands Politi kom i opprør da politiledelsen i 2014 opprettet det første muslimske bønnerom for de muslimske polititjenestemennene på politistasjonen i Århus. «Kulturforståelse» går bare én vei.

Sommeren 2008 ble den libanesiskfødte Khaled Edwan tildelt et rødbetefarget dansk pass.

Det er igjen den sterkt islamofile venstreministeren, Birthe Rønn Hornbech, som fremmer lovforslaget som resulterer i nok et dansk statsborgerskap for en kontroversiell muslim.

Allerede som 17-åring leder Khaled Edwan bønnen i Fredsmoskeen i Århus.

Khaled Edwan er sønn av den kontroversielle imamen, Ghassan Naief Edwan, som også går under navnet Abu Khaled.

Ghassan Edwan ble født i Libanon i 1962. Han får dansk statsborgerskap vinteren 2015.

Denne gangen er det partilederen for de danske demokratene, Inger Støjberg, som signerer lovforslaget i egenskap av daværende integrerings- og boligminister.

Ghassan Edwan / Abu Khaled har i en årrekke vært knyttet til Danmarks mest beryktede moske – Grimhøjmoskéen i Aarhus.

Det er en salafistisk moske som har fostret et stort antall terrorister fra Den islamske staten som har kjempet en væpnet kamp i Syria. 22 av 27 unge århusianere som meldte seg under Den islamske statens svarte faner, har hatt sin gang i Grimhøj-moskeen.

Grimhøjmoskéens styreleder Oussama El-Saadi har uttalt:

«Jeg håper at Den islamske staten vinner og at vi en dag har en islamsk stat i verden.»

I 2017 tordnet Ghassan Edwan / Abu Khaled mot menneskene som støtter staten Israel.

«Alle som ønsker og støtter at Jerusalem skal bli et samlingspunkt for sionister vil tape og bli skuffet,» sa imamen fra Libanon.

Det er Ghassan Edwan /Abu Khaleds sønn – Khaled Edwan – som allerede som tenåring leder bønnen i Fredsmoskeen på både arabisk og dansk.

I mars 2016 leder Khaled Edwan fredagsbønnen, da 1530 muslimer hyller Allah. Bønnen foregår i et aktivitetssenter som ligger like ved Gellerupparkens getto.

Noen dager før har Fredsmoskeen kommet i søkelyset, da TV 2s dokumentarprogram ‘Moskeer bak sløret’ avslører at den århusianske moskeen er dypt radikalisert.

Fasaden smuldrer rett og slett ved Fredsmoskeen og imamen Khaled Edwan.

TV 2s dokumentarserie viser hvordan aksept for steining, vold mot barn og synet om at en mann har rett til å ha sex med sin kone, selv om han slår henne og hun ikke vil ha sex, kommer til uttrykk i århusianske moskeer.

I Fredsmoskeen råder en imam kvinner til å akseptere polygami, og imamen understreker at muslimske kvinner ikke må nekte ektemannen sex.

En imam fra Fredens Moské har fortalt på totunge vis at moskeen overholder reglene i Danmark.

TV 2 avslører også at det er en islamsk domstol og shariaråd i Fredsmoskeen.

Skjulte opptak dokumenterer hvordan et shariaråd bestående av seniorpersoner tilknyttet fredsmoskeen avgjør om muslimske par kan få en islamsk skilsmisse.

På den tiden var det første gang i Danmark at et slikt shariaråd ble dokumentert med kamera.

På opptakene lyder setningen fra en imam til en muslimsk kvinne:

«Imamen har avsagt sin dom. Gå nå tilbake som om ingenting av dette hadde skjedd.»

Shariaråd, tvangssex i ekteskapet og polygami er en del av tankegangen i Fredsmoskeen i Århus.

Noen år etter dokumentarprogrammet rapporterer den nå tidligere imamen i Grimhøj-moskeen, Ghassan Edwan / Abu Khaled, under fredsmoskeens fane. Far og sønn er forent som predikanter i samme moske.

I november 2019 spiller Khaled Edwans kontroversielle far inn en video med den psykisk syke poeten Yahya Hassan, som er kjent for sin endeløse kriminelle karriere. Filmingen foregår hjemme hos Yahya Hassans mor.

«Jeg ble født som muslim og jeg vil dø som muslim», sier en tydelig svekket Yahya Hassan i videoen.

Det viser seg at imam Ghassan Edwan / Abu Khaled er onkelen til Yahya Hassans mor.

Noen måneder senere – våren 2020 – blir den 24 år gamle Yahya Hassan funnet død i leiligheten sin. Det er Ghassan Edwan / Abu Khaled som er ansvarlig for den islamske begravelsen av forfatteren som solgte rekordmange eksemplarer av sin selvtitulerte debutdiktsamling. Martin Krasnik fra Weekendavisen deltar i begravelsen.

Sommeren 2023 arrangeres et arrangement med hatpredikant Khalid Yasin i Fredsmoskeen i Aarhus.

«Det blir en stor dag i morgen når Shaykh Khalid Yasin besøker oss», skriver Fredens Mosque på Facebook i juni 2023.

Khalid Yasin er den nevnte imamen som mener homofile bør dø og kvinner bør bli slått.

Khalid Yasin er knyttet til den radikaliserte stormoskeen i København, ‘Hamad Bin Khalifa Civilization Center’, som trekker tråder til Dansk Islamsk Råd, ‘Det muslimske brorskap’ og terrorgruppen Hamas.

I 2017 ble Khalid Yasin satt på myndighetenes liste over hatpredikanter, og han fikk innreiseforbud i Danmark. Forbudet ble opphevet i 2019, så han kan opptre i både Den store moskeen og fredsmoskeen i dag.

Til tross for deres klare koblinger til de mest radikale versjonene av islam, var imamene Siad Dahir Ali og Khaled Edwan kong Frederiks æresgjester ved den storslåtte festgudstjenesten i Århus Domkirke.

Danskene kan spørre seg om de stoler på kong Frederiks dømmekraft.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.