Zakir Naik. Foto: maapu / CC BY 2.0 / Wikimedia Commons.

Da den indiske muslimske predikanten Zakir Naik ønsket å reise til Storbritannia i 2010, ble han nektet innreise til landet av daværende innenriksminister Theresa May, som begrunnet avslaget med at hun ikke ville slippe inn mennesker som er til skade for det britiske samfunnet.

Naik var på den tiden hovedideolog for Islam Net, en fundamentalistisk islambevegelse i Norge som ble grunnlagt av den ikke ukjente Fahad Qureshi. I forbindelse med Naiks innreiseforbud til Storbritannia hadde VG et intervju med Qureshi, der han uttalte:

– Vi har ikke planer om å invitere Dr. Naik til Norge. Men jeg synes allikevel at det er synd at England ikke setter ytringsfriheten like høyt som Norge.

Spol fremover 12 år, og plutselig er ikke ytringsfriheten lenger så veldig viktig for Islam Net. Eller er det slik at andre religioner kan kritiseres, men ikke islam? Det er i alle fall helt greit å promotere dødsstraff for de frafalne, som Naik gjorde den gangen, for det står i Koranen. Den hellige bok. Som SIAN setter fyr på.

I dag får Islam Net støtte og godkjenning for Dawah-senteret i Oslo fra den samme Zakir Naik, enda han er ettersøkt av indiske myndigheter for terrorfinansiering, hatefulle ytringer, oppfordring til kollektivt hat og terrorisme, samt hvitvasking av penger.

Muslimer kan miste tillit til det norske rettsvesenet

– Hvorfor straffeforfølger ikke politiet SIANs rasistiske ytringer? spurte Mahir M. Osman, juridisk fagmedarbeider i Islam Net, i forrige uke. – Hvis ikke rasismeparagrafen ikke anvendes i saker som dette kan muslimer miste tillit til det norske rettsvesenet, skriver han.

SIAN har visst planer om å gjennomføre et «korans­kjendings­maraton» i Oslo, og de skal ha stand foran Stortinget, hvor de vil holde appeller og «skjende Koranen på det groveste», skriver Osman i Nettavisen. Han forventer at innholdet i markeringen deres i hovedsak vil være hets og hatefulle ytringer rettet mot muslimer, som alle andre appeller rundt i landet, så vel som innleggene på hjemmesiden deres og de mange timer med opptak fra talene deres:

– Hovedbudskapet i talene deres er alltid det samme: islam er en ondskapens religion. Gode muslimer er kriminelle, mordere og voldtektsmenn, og disse må deporteres og interneres før de starter borgerkrig og tar over landet. Når SIAN til stadighet gjentar ytringer som etter Oslo tingretts vurdering faller inn under rasismeparagrafen – og dermed ikke vernes av ytringsfriheten – så er det høyst problematisk at påtalemyndigheten ikke reiser tiltale, og heller går SIAN i forsvar under påskudd av ytringsfriheten.

At Mahir Osman kan få seg til å beskylde SIAN for hets og hatefulle ytringer, er tragikomisk med tanke på menneskene Islam Net med Fahad Qureshi i spissen har omgitt seg med siden han stiftet organisasjonen i 2008.

For ett år siden fortalte Qureshi Vårt Land at de hadde modnet og sa blant annet at de tar avstand fra hat:

– Vi har blitt beskyldt for å ha invitert såkalte «hatpredikanter». Flere av våre gjesteforelesere har ytret meninger vi ikke står for. Om det skulle være at en invitert foredragsholder skulle spre hat på våre arenaer, vil ikke det stå uimotsagt av oss. Vi tar avstand fra hat!

Var det taqiyya, Fahad Qureshi? For jeg tror ikke på dere. Anmeld meg og kall det hatprat. Og hvis dere tar avstand fra hat, Islam Net, hvorfor er flesteparten av de islamske lederne som har gått sammen for å støtte Dawah-senteret, hatpredikanter med ekstremt tankegods og ytringer som godt kunne straffeforfølges under § 185 i Norge?

Fortell meg hvem dine venner er og jeg skal si hvem du er

Så sent som i 2020 besøkte Fahad Qureshi den notoriske indiske tv-evangelisten Dr. Zakir Naik for å promotere Dawah-senteret i Oslo. Naik var allerede da ettersøkt av indiske myndigheter og hadde flyktet fra landet i 2016. Han mener islam har overherredømme over alle andre religioner. Musikk, dans, sang og alkohol må være forbudt. Han anbefaler dødsstraff for homofile, og tyveri straffes med å hogge av hender. De som sprer ikke-islamsk tro og taler imot islam, bør avlives. Hvis frafalne begynner å forkynne sin nye religion, må de drepes. Han støtter utbredelse av islam i andre land, men ingen andre religioner i en islamsk stat. Han hevder at George Bush sto bak 9/11, og han har blitt nektet innreise til Storbritannia og Canada. I 2016 ble han spurt om Osama bin Laden var en terrorist, men han hadde ikke en mening siden han ikke hadde forsket på ham.

Og Islam Net har problemer med SIAN?

Men det stopper ikke der.

Middle East Media Research (MEMRI) skrev i fjor om de som har gått sammen om å støtte Dawah-senteret i Norge, og de viser til en collage av bilder av de globale islamistiske lederne som de har tatt fra Islam Nets nettside.

Screenshot from Memri.org: Islamists leaders led by Dr. Zakir Naik who have endorsed the Norwegian Group Islam Net.

De fleste har hatprat som sitt levebrød. Som den amerikanske konvertitten Siraj Wahhaj, og som er hovedimam i den kontroversielle moskeen At-Taqwa i Brooklyn, New York. Aftenposten skrev om Wahhaj i 2016, «Islam Net inviterte meget omstridt imam.» Da hadde han besøkt Norge i påsken i regi av Islam Net og holdt foredrag for flere hundre norske ungdommer i Prinsdalshallen i Oslo.

– Wahhaj kommer fra den afroamerikanske bevegelsen «Nations of Islam» og har en lang historie i politiets søkelys i USA. Han ble navngitt som én av 170 «ikke-tiltalte medsammensvorne» i forbindelse med bombingen av World Trade Center i 1993. Senere på 90-tallet vitnet han til forsvar for Omar Abdel-Rahman, kjent som «Den blinde sjeiken».

Under rettssaken der Abdel-Rahman ble dømt til livstid for terrorplaner mot FBI og Egypts president Hosni Mubarak, omtalte Wahhaj sjeiken som «en sterk og modig lærd» han hadde stor respekt for. Imam Wahhaj mente at bombeangrepet mot World Trade Center var en konspirasjon fra amerikanske myndigheter for å svartmale muslimer.»

Sønnen til Siraj Wahhaj ble i 2018 arrestert i sammen med fem personer i et New Mexico-kompleks og provisorisk treningsleir, hvor 11 barn ble funnet fillete og sultne. De er siktet føderalt for sammensvergelse med sikte på å utføre angrep mot amerikanske mål, blant annet skoleskytinger som barna skulle bli trent opp til. En tre år gammel gutt ble funnet gravlagt på området.

Igjen, Islam Net. At dere våger å komme med anklager om hets og hatefulle ytringer mot SIAN.

Så har vi prominent youtuber, Ali Dawah fra Storbritannia. En underskriftskampanje på Change.com oppsummerer denne syke mannen, som er en av støttespillere for Islam Nets aktivitetssenter. Speakers Corner har startet kampanjen på vegne av barnevernstjenester, og de ønsker å forby Ali Dawah for å fremme pedofili og drepe de frafalne. De er spesielt bekymret fordi små barn noen ganger deltar på Speakers Corner. Han har uttalt at han ville tillate sin 9 år gamle datter å gifte seg og ha et seksuelt forhold med en 40 år gammel mann. For hvis hun har menstruasjon, er hun da gammel nok til å ta avgjørelsen om å gifte seg og ha sex med mannen. Generelt mener han at det er greit at 9 år gamle jenter kan ha seksuell omgang med eldre menn. Hvis jenta har nådd puberteten innen 9, er hun voksen. Ali Dawah har også bedt om å henrette frafalne som forlater islam og promoterer dette på sin kanal til sine følgere, unge påvirkelige muslimer.

Som offentlig person med en YouTube-kanal med over 475 000 abonnenter har han en massiv innflytelse på den muslimske ungdommen.

Da er det påfallende at Osman er bekymret for effekten det kan ha på tilliten ungdom har til norsk politi hvis ikke SIANs «hets» mot muslimer blir straffeforfulgt. Hva slags effekt har tankegodset til Ali Dawah og andre islamister som Islam Net omgås, på barn? Osman siterer Lars Gules kronikk om ungdomens tillit til politiet, og effekten av å se at politiet bruker et utall millioner og enorme ressurser på å forsvare SIANs angivelige rett til å spre muslimhat, uten å deretter ettergå rasismen i rettssystemet. Kanskje Lars Gule burde rette sin oppmerksomhet på hva slags effekt radikal islam har på ungdom.

Så har vi den kontroversielle youtuberen Mohammed Hijab, som i sin siste temmelig arge og truende video i august responderer til Salman Rushdie & Douglas Murray. Han kaller Murray en «coward» og preker om ytringsfriheten som tydeligvis ikke skal gjelde de som kritiserer fredens religion. Tilfeldigvis har han en reklame for Islam Net i begynnelsen av videoen. De skal vist fungere som et fyrtårn av lys og vil kalle muslimene i Norge tilbake til islams essens. Gi generøst med penger og Allah vil gi deg enda mer. I 2021 ble han intervjuet av BBC som spør om hans syn på jødehat. Han står ved siden av palestinske flagg og erklærer at han «elsker døden».

Sjarmøren Haitham al-Haddad fra Storbrittania sa angivelig i 2001 at «Jeg vil fortelle deg sannheten om kampen mellom oss og jøder som er Guds fiender og etterkommere av aper og griser.» Han påsto at det var feilaktig oversatt fra arabisk til engelsk. Sure. I en artikkel med tittelen «Standing up against Homosexuality» kaller han homoseksualitet for en kriminell handling. Han mener en mann ikke bør stilles spørsmål ved hvorfor han slo sin kone, fordi dette er en sak mellom de to. Og den mest ærefulle og verdige rollen for en kvinne er å streve etter å være en god kone. Denne rollen sikrer ikke bare det beste for en kvinne i det hinsidige, men passer også perfekt med hennes naturlig disposisjon. Han har hevdet at det finnes en riktig måte å utføre kjønnslemlestelse på, og at det er konsensus blant alle lærde at kvinnelig omskjæring er sunnah [riktig].

Andre som støtter og promoterer Islam Nets Dawah Center, er Shady Al Suleiman, som er en av flere utenlandske forkynnere som har innreiseforbud i Danmark av hensyn til den offentlige orden i landet. Haitham al-Haddad er også på listen. Alle er tilfeldigvis islamister. Så har vi Yusha Evans, en amerikansk konvertitt. Han har sagt at han blir syk i sitt hjerte av å se muslimer ha kjærlighet og hengivenhet for de vantro. Evans har også sagt at moderate muslimer er den største trusselen mot det muslimske samfunnet. I 2017 talte han i Sydney på på den muslimske konferansen Quest for Success med Iman Siraj Wahaj, nevnt ovenfor og medvirkende til bombingen av World Trade Center i 1993. Sheikh Abu Hamzah talte også og sa at menn kunne tvinge konene sine til å ha sex og slå dem. Arrangementet sa at gjesteforelesere vil dele deres innsikt, erfaringer og råd.

Mahir Osman avslutter med at rasismeparagrafens funksjon er å beskytte utsatte minoriteter fra hets og hat. Om paragrafen ikke anvendes i saker som dette, skaper det følelsen av at rettssystemet har sviktet de mest utsatte i samfunnet. Til tross for lovnader fra politiet ser de dessverre lite handling. Det er på tide at politijuristenes arbeid ettergås av Riksadvokaten før muslimer mister tillit til det norske rettsvesenet.

Jeg stiller følgende spørsmål til Islam Net hvis de skulle lese dette

Med tanke på at dere har støttespillere som diskriminerer og ytrer hets og hat mot andre religioner, homofile, de frafalne, jøder, de vantro, og mange andre som godt kunne falle under § 185 i Norge. Mener dere at det er riktig at dere da går ut mot SIAN som ønsker å forebygge at denne ekstreme ideologien skal spre seg i Norge? Og her er det ikke snakk om de gode muslimene.

Og hva tenker dere om tilliten ungdom vil får når dere samarbeider med mennesker som har ekstreme og hatefulle meninger?

Hva slags bevis har dere for at SIAN sprer hatytringer om gode muslimer at de er kriminelle, mordere, og voldtektsmenn? På nettsiden deres står det at de ikke er mot muslimer som mennesker, men  derimot islam som religiøs-politisk ideologi. Muslimer er islams første ofre, skriver de.

Med tanke på at muslimer er islams første ofre, hva mener dere om de frafalne? Som for eksempel Ex-Muslims of Norway og min aller største favoritt Cemal Knudsen Yucel. Flere av islamistene som støtter dere, ønsker dødsstraff for de frafalne.

I kommentaren din i Vårt Land skrev du, Fahad Qureshi, at dere tar avstand fra dødsstraff, barneekteskap , hatpredikanter, tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og æresdrap. Dere deler et kristent-konservativt syn på homofili. Hvordan kan dere da samarbeide med flere islamister for å bygge et ungdomssenter, og som støtter ovennevnte ekstreme tankegods som ofte følger med fredens religion?

Til slutt stiller jeg et spørsmål til politikere og Oslo kommune. Alt fra Rødt til Frp vil stoppe virksomheten deres, skrev Nettavisen i fjor. – Dette er en ytterliggående organisasjon. Vi kan ikke sitte stille og se på at de får utvide og etablere seg. Disse må bekjempes, sa Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

Hva skjedde? Hvorfor plutselig denne øredøvende stillheten. Og ville en ytterliggående høyreekstrem organisasjon som nynazister få lov til å etablere et ungdomssenter i  Norge?

Tror dere virkelig at Islam Net over natten har gått fra en ekstrem ideologi fra Midtøsten for 1400 år siden, til moderate muslimer? Da vil jeg sitere den amerikanske senatoren Lindsey Graham som svarte utenriksminister Anniken Huitfeldt da hun skulle forsvare invitasjonen av Taliban for å presse dem om menneskerettsspørsmål:

– Det er det mest naive jeg har hørt. Du vet ingenting om Taliban og deres agenda hvis du tror de kommer til å endre seg.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.