Hatpredikanten dr. Zakir Naik, talsmannen for Islam Net Norges globale kampanje for å bygge et dawah-senter i Oslo, har vært til stede under fotball-VM i Qatar på invitasjon fra emiratet for å gi dawah-relaterte «religiøse forelesninger», avslører den Washington D.C.-baserte medieovervåkningsorganisasjonen MEMRI.

I Qatar har Zakir Naik i mange år vært kjent for sin rolle i dawah, det å konvertere ikke-muslimer til islam. Samme mål som Islam Net-grunnlegger Fahad Qureshi og kompani har i Groruddalen. I Norge er det nordmenn, i Qatar er det fotballfans fra hele verden.

Mannen som tilsynelatende er Fahad Qureshis største idol, er etterlyst av den indiske regjeringen for hvitvasking av penger og hatytringer mot ikke-muslimer – and that’s only the half of it.

Zakir Naik er en ledende skikkelse i den globale islamistbevegelsen, skriver MEMRI. I 2021, da verden gikk gjennom covid-epidemien, samarbeidet en gruppe islamistiske ledere fra forskjellige land under ledelse av Zakir Naik for å etablere en stor moské og et dawah-senter i Oslo.

En plakat utgitt ved anledningen avslørte at rundt 2000 nordmenn allerede hadde konvertert til islam som en del av dawah-bevegelsen.

Dawah blir problematisk når ikke-muslimer ikke vil konvertere til islam. Fremtredende forskere innen islamsk teologi og jihadistiske grupper har erklært at ikke-muslimer må leve som dhimmier – annenrangs ikke-borgere – og kan ikke dele makt med muslimer hvis de bestemmer seg for ikke å konvertere til islam.

For eksempel i det islamske emiratet i Afghanistan (IEA, dvs. det afghanske Taliban) må ikke-muslimer gå med på å leve som dhimmier for å bli tilbudt beskyttelse under islamsk sharia.

MEMRI sier det rett ut:

Under ledelse av Zakir Naik ble den globale kampanjen for å bygge dawah-senteret i Oslo lansert med et uttrykkelig oppdrag om å konvertere nordmenn til islam

En video som Islam Net har offentliggjort, etterlater ingen tvil om hensiktene:

MEMRI kan opplyse at regjeringen i Qatarregjerningen hadde planlagt en stor dawah-kampanje under fotball-VM. De siterer en detaljert rapport utgitt av en Taliban-vennlig urdu-språklig avis i Pakistan.

Tjenestemenn i Qatar og statlig finansierte institusjoner rekrutterte minst 2000 frivillige til å formidle budskapet om islam direkte til fotballfans som kom fra hele verden, samt gjennom tusenvis av bøker, plakater og hefter som ble distribuert.

Hvem er MEMRI?

Middle East Media Research Institute (MEMRI) har hovedkontor i Washington D.C. og ble stiftet av Yigal Carmon, tidligere etterretningsoffiser i den israelske hæren, og den israelsk-amerikanske statsviteren Meyrav Wurmser. I Wikipedias omtale av organisasjonen heter det:

De er en non-profit presseovervåkings- og analyseorganisasjon som publiserer og distribuerer engelskspråklige oversettelser av arabisk, persisk, urdu, pashto og tyrkiske medieoppslag.

Kritikere beskriver MEMRI som en sterkt pro-israelsk gruppe, til tross for at den fremstiller seg selv som uavhengig og ikke-partisk, har som formål å fremstille den arabiske og muslimske verden i et negativt lys gjennom produksjon og formidling av ufullstendige eller unøyaktige oversettelser, og ved selektivt å oversette synspunkter fra ekstremister mens de toner ned eller ignorerer mainstream-oppfatninger.

Not in my Norway

Jeg ble først kjent med MEMRI for noen år siden da jeg kom over den notoriske videoen av Fahad Qureshi på Furuset i 2013, der han sier at alle muslimer er tilhengere av dødsstraff for homfile.

Kritikere kan snakke om at MEMRI er selektiv i sine synspunkter og ufullstendige/unøyaktige oversettelser fra ekstremister, men Fahad Qureshis ord og handlinger er, og var, nok bevis for meg: Not in my Norway.

MEMRI skriver videre:

Dawah er en islamsk praksis som rekrutterer og inviterer ikke-muslimer til å konvertere til islam. Fra medierapporter på urdu og arabiske som MEMRI har overvåket, ser det ut til at dette var et behind the scenes-mål satt av staten Qatar i forbindelse med fotball-VM:

– Det er klart at Qatar-regjeringen bruker fotball-VM til å fremme dawahs sak og invitere ikke-muslimer til å konvertere til islam.

Faisal Alhajri, en TV-vert ved Qatars statlige sportsnyhetskanal Alkass, sa i en arabisk-språklig tweet: Predikanten Zakir Naik er i Qatar under verdensmesterskapet og vil holde mange religiøse foredrag gjennom hele turneringen.

Videoklipp viser hatpredikantens ankomst. Han er til stede under FIFA-arrangementer, og han spiser sammen med sjeiker fra Qatar. En annen video viser at Zakir Naik skryter til sjeik Omar Abdelkafy fra Egypt om alle ikke-muslimene de har klart å konvertere under VM.

Mission accomplished med andre ord

MEMRI skriver at Zakir Naiks ankomst til Qatar ikke er overraskende, for Qatars kongefamilie, Al Thanis, har de siste tiårene vært kjent for å gi tilflukt til radikale islamister og jihadister. En av dem er Khalid Sheikh Mohammed, hovedarkitekten bak 9/11-angrepene – ifølge 9/11 Commission Report.

En Twitter-konto som kaller seg Zakir Naik, ble opprettet i juni 2021 og blir fulgt av mer enn 146.000 personer. Antallet har vokst raskt siden han ankom Qatar. På dagen da fotball-VM ble åpnet, vises et bilde av tilskuerplasser på stadion der det lå gaveposer med religiøse ting til fotball-fansen med følgende melding:

En gave til publikum, et bønneteppe, en tannpirker, en bok som introduserer islam på 10 språk, samt en strekkode til konversasjon på alle verdens språk.

I en video er Zakir Naik observert i et møte med islamske lærde som hadde reist til fotball-VM fra Marokko, India, Malaysia, Kuwait, Saudi-Arabia og andre land.

MEMRI har holdt øye med Zakir Naik siden 2006

MEMRI har dokumentert taler og TV-sendinger som Zakir Naik har offentliggjort fra 2006 til 2021. Predikanten har konsekvent levert kontroversielle og hatefulle taler for å fremme fiendskap mot andre religiøse samfunn og vestlige nasjoner, fastslår organisasjonen.

Den islamske predikanten har også rettferdiggjort polygami, undertrykkelse av kvinner, homofobi, jihad og slaveri i den islamske verden.

Zakir Naik har fremmet antisemittiske synspunkter blant muslimser, og er utestengt fra Storbritannia og Canada, mens TV-kanalen hans, Peace TV, ble bøtelagt av den britiske regjeringen for å ha forkynt hat og fiendskap mot ikke-muslimske samfunn.

MEMRI konkluderer at Qatars vertskap for Zakir Naik under verdensmesterskapet viser at den radikale predikanten fortsatt er innflytelsesrik blant islamistiske regjeringer og islamske geistlige rundt om i verden.

La oss jobbe for at han, og hans hengivne tilhengere, aldri får mer innflytelse i vårt kjære Norge.

To be continued …

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.