Voldtekter og andre seksuelle forbrytelser mot kvinner i flyktningleirer er et stort problem, men nye initiativer skal sette en stopper for det. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Aftenbladet skriver at seksuelle overgrep mot kvinner i tyske asylmottak er et stort problem som lenge har blitt snakket om blant personale og frivillige, men som myndighetene har nølt med å erkjenne. Men nå leder Berlin an med å avsette et stort beløp til å innrede sikre rom for kvinner og barn i flyktningmottak og asylsentre.

Ralf Kleindik, den tyske visefamilieministeren og sosialdemokraten, sa på et møte på torsdag at

Dessverre vet vi at barn og kvinner i leirene ikke er sikret mot seksuelle overgrep. Derfor er vi nødt til å finne beskyttelse til dem.

Også avisen Die Welt beskriver situasjonen, men da om forholdene i byen Frankfurt:

Det er ikke nok vakter til å kontrollere hva som foregår i leirene på nettene. Grupper av menn venter på at vaktene er borte og så oppsøker de og isolerer de kvinner som de voldtar. Det er veldig ubehagelig og vanskelig å gjøre noe med, sier en frivillig hjelper fra byen Giessen, ikke langt fra Frankfurt, hvor det er flere store asylmottak.

Die Welt skriver at det i september alene ble rapportert om 15 voldtekter mot kvinner i et mottak alene i byen Giessen nær Frankfurt.

De mange overgrepene har fått Berlins bystyre til å bevilge 200 millioner euro i et forsøk på forbedre forholdene for kvinner og transseksuelle.

Hva Tyskland har tenkt å gjøre med forholdene utenfor asylmottakene, sier historien ingenting om.