I universitetsbyen Giessen i det vestlige Tyskland har sammenstøt i forbindelse med en eritreisk festival etterlatt minst 26 politifolk skadet.

Hundrevis av tyske politibetjenter tok i bruk batonger og pepperspray for å slå ned folkemengder som angrep en eritreisk kulturfestival.

Demonstrantene var sinte over at festivalen ble gjennomført i Giessen. De kalte den en propagandaøvelse fra det autoritære eritreiske regimet.

En politierklæring sa at sammenstøtene pågikk i timevis på lørdag, og at minst 26 politifolk ble skadet.

Politiet pågrep nesten 100 personer og måtte stanse trafikken i sentrum av byen.

Demonstranter kastet flasker og steiner mot politiet, skadet noen kjøretøy og rev ned gjerder rundt festivalarenaen. De skal også ha kastet stein mot busser som fraktet deltakere til festivalen.

Videoer som sirkulerer på Twitter og andre sosiale medier ser ut til å vise folkemengder av demonstranter som driver kamp med politiet.

Byens myndigheter hadde forsøkt å stoppe festivalen etter at lignende uro brøt ut i fjor, men en lokal domstol opphevet forbudet.

Giessen har rundt 84.000 innbyggere og ligger omtrent 50 km nord for Frankfurt am Main. Byen huser også mange studenter.

Festivalen arrangeres av Central Council for Eritreans i Tyskland, som regnes som nær den eritreiske ambassaden.

Tyskland har de siste årene gitt asyl til mange eritreere. De utgjør en av de største gruppene av afrikanske migranter som ønsker å bosette seg i EU.

Menneskerettighetsorganisasjoner har dokumentert omfattende overgrep fra myndighetene i Eritrea, inkludert streng sensur og tvangsarbeid.

Feiring av Eritreas nasjonal­dag i Oslo avbrutt av bråk og slagsmål

Eritreas regime gjør som de vil – i Norge

Eritreer (47) fengslet: Har forklart at han «stakk og drepte»

Bølge av seksuelle overgrep i Oslo: To afrikanere siktet

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.