Ifølge tysk politi er minst 22 politibetjenter skadet etter opptøyer i Giessen i Tyskland.

Politiet i den tyske delstaten Hessen sa at det var massive angrep mot deres betjenter da demonstranter kastet steiner og flasker, satte av røykbomber og forsøkte å bryte politibarrierer og gjerder.


Overraskende nok er det CNN som er en av de få i USA som har skrevet om saken. Så langt er det bare TV2 og Aftenposten som nevner nyheten i forbifarten, men et par setninger.

Politiet måtte bruke pepperspray og batonger, sa Hessen-politiet i en uttalelse, og la til at det var alvorlige trafikkproblemer i området og at det også var skader på biler.

Ifølge CNN-tilknyttede NTV og ZDF var det i fjor lignende uro, fordi arrangørene av festivalen antas å ha forbindelse med det eritreiske regimet. Tusenvis av eritreere har flyktet til Europa de siste årene, med påstand om at de har blitt mishandlet av Eritreas regime som ledes av president Isaias Afwerki:

– According to CNN affiliates NTV and ZDF, last year there was similar unrest, because the organizers of the festival are thought to be close to the Eritrean regime. Thousands of Eritreans have fled to Europe in recent years, alleging mistreatment at the hands of the current regime.

Byen Giessen forsøkte å stoppe årets festival, men forbudet ble opphevet av en lokal domstol, ifølge ZDF.

Politiet i Hessen la til at rundt 1000 politibetjenter fra ulike enheter i styrken var utplassert og at situasjonen pågår. Det er foreløpig ingen konkrete tall på antall personer som er skadet eller varetektsfengslet.

Fredag kveld ble rundt 60 personer varetektsfengslet, mistenkt for å planlegge et angrep under arrangementet.

Hindustan Times skriver at minst  26 politi ble skadet under den eritreiske musikkfestivalen lørdag.  Situasjonen ble anspent etter at Eritreas autokratiske hersker, Isaias Afwerki, forsøkte å tvinge seg frem til festivalen, ifølge AFP. En gruppe eritreere ble sinte over Afwerkis tilstedeværelse og kastet steiner  og røykbomber mot polititet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.