Opptil 200 personer kastet steiner og flasker mot politiet og deltakere på et Eritrea-arrangement i den sørtyske byen Stuttgart, ifølge politiet.

Dette melder NTB. De eritreiske konfliktene har rammet mange europeiske land de siste månedene, inkludert Norge.

24 politibetjenter ble skadd i sammenstøtene lørdag, og 170 mistenkte ble innbrakt, opplyser politiet.

Opptøyene brøt ut under et arrangement i regi av en eritreisk forening i Stuttgart i delstaten Baden-Württemberg, melder Süddeutsche Zeitung. Foreningen sympatiserer med regjeringen i Eritrea, ifølge politiets talsperson.

Arrangementet startet i et forsamlingslokale i 12-tiden, og to timer senere skal først rundt 100 regimemotstandere ha kommet til stedet, skriver Bild. Flere av dem var bevæpnet med stokker, ifølge videoer i sosiale medier som avisen viser til.

Regimet i Eritrea sender ut regimetro flyktninger som krever at alle eritreere betaler skatt til det eritreiske regime på to prosent av inntekten. Dette lar europeiske myndigheter foregå, uten å vise interesse for å stanse denne utviklingen, som går ut over de som de facto har flyktet fra Eritreas diktatur.

Document har skrevet flere saker om dette, men norske myndigheter virker uinteresserte i det som foregår.

Også i juli brøt det ut opptøyer i forbindelse med et lignende arrangement i Giessen. Da ble 28 politibetjenter skadd som følge av stein- og flaskekasting, samt røykbomber, ifølge politiet.

Det har vært lignende sammenstøt mellom eritreiske grupper ved tilsvarende arrangementer en rekke steder i verden de siste månedene.

I Bergen ble fem personer siktet for vold etter opptøyene 3. september.

Politiet i Stuttgart var varslet på forhånd, men klarte ikke å forhindre opptøyene.

– Vi ble advart på forhånd og hadde et stort antall styrker på stedet. Men dette angrepets omfang var ikke mulig å forutse, sier polititalsmann Timo Brenner til Bild.

Eritrea er et av verdens mest autoritære og isolerte land, og hundretusenvis av eritreere har flyktet fra landet. Men så vider det seg at omtrent halvparten av disse flyktningene er utsendt av det autoritære regimet, noe som har vært kjent i mange år.

Som Ragnar Larsen skrev i en kommentar:

Folk som forlot landet for angivelig å unngå forfølgelse fra et voldelig regime og fikk asyl i Norge, de holder fest i Bergen for å hylle det samme regimet. Den som ikke ser humbugen og falskneriet i dette, må være impregnert mot å ta virkeligheten inn over seg.

Så mye forfulgt og undertrykt var de altså, at når de var kommet i trygghet i Norge, så arrangerer de fest for å hylle undertrykkeren!

Les også:

Eritreernes opptøyer i Bergen blott­stiller det norske asyl­jukset

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.