Voldelige opptøyer i Bergen sentrum i forbindelse med eritreisk markering. Foto: Tuva Åserud / NTB

Bergen var lørdag åsted for et brutalt slagsmål mellom grupper av eritreere. En del gikk også løs på politiet. FrP-politiker Jon Helgheim er oppgitt og mener det nå får være nok.

Lørdag braket et større antall eritreere sammen i Bergen, i et voldsomt slagsmål som også gikk utover politiet.

Document omtalte bråket i en større artikkel, se under.

Situasjonen i Bergen sentrum er kaotisk, etter at eritreiske asylsøkere og motstandere av regimet i Asmara lørdag samlet seg for å demonstrere mot et regimestøttet arrangement, skrev Document blant annet.

FrP-politiker Jon Helgheim har i mange år vært sentralt i partiets innvandrings- og integreringspolitikk.

Han reagerer sterkt på de voldsomme scenene som nå utspiller seg på det som skulle være en fredelig lørdag i en fredelig norsk by. I et innlegg på sin Facebook-side skriver han:

I dag oppsto voldelige opptøyer med afrikanere i Bergen. De går løs på hverandre og politiet. Bakgrunnen ser ut til å være at eritrere ville markere starten på en krig mot Etiopia.

Han fortsetter, og kommer inn på norsk innvandringspolitikk:

Stort sett alle eritrere i Norge har fått beskyttelse fra regimet der. Når de kommer til Norge ser vi likevel at de feirer og hyller regimet de har flyktet fra. Dette viser at norsk asylpolitikk er grenseløst naiv og feilslått.

Helgheim mener dette nå bør begynne å få noen konsekvenser:

Politiet bør kartlegge hver og en av demonstrantene som hyller regimet de «rømte» fra. Dersom de samme personene fikk beskyttelse fra regimets militærtjeneste eller lignende, må de miste oppholdstillatelsen og sendes tilbake. Da har de jukset seg til opphold i Norge.

Vi vet også at Eritrere driver massiv overvåkning og pengeinnkreving av sine landsmenn i Norge.

Naiv asylpolitikk fører til at folk som ikke trenger beskyttelse får opphold, de gjør at andre lever ufrie liv i Norge og de tar med seg konflikter fra fjerne kontinenter hit.

Alle taper på naiv og dumdristig innvandringspolitikk, avslutter Jon Helgheim.

Les også: 

Eritreiske sammenstøt i Bergen og Tel Aviv

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.